Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg förde Sverige till fjärde plats på stafetten i tyska Ruhpolding inför en jättepublik. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.
Hanna Öberg förde Sverige till fjärde plats på stafetten i tyska Ruhpolding inför en jättepublik. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Sverige stafettfyra i Ruhpolding

De svenska damerna åkte in på fjärde plats vid skidskyttestafetten i Ruhpolding på lördagseftermiddagen.
– Det är klart godkänt på skjutvallen och jag är ändå nöjd med min sträcka i dag, sa slutsträckans Hanna Öberg till SVT.

Anna Magnusson hade tre bom på första sträckan.

– Det känns som jag åkte bra, men det är lite synd att de smiter ut i skyttet. Men i det hela är jag nöjd, kommenterade Anna för SVT.

Mona Brorsson åkte andra och växlade över till Linn Persson som sexa, med drygt 40 sekunder fram till en pallplats. Linn tappade lite mer och efter totalt tre bom och lämnade över till Hanna Öberg med minuten upp till tredjeplatsen.

– Jag var väldigt kall om händerna så jag kände inte jättemycket när jag sköt, konstaterade Linn.

Hanna Öberg avslutade starkt nio endast en bom och det räckte till en fjärdeplats bakom Frankrike, Norge och Tyskland.

Att Sverige behövde totakt nio extraskott kommenterade Hanna så här för SVT:

– Det är väl där någonstans man brukar ligga på en stafett. Men vi skulle behövt någon mindre för att vara med i täten i dag. Jag tycker ändå vi gör det bra. Det är tre riktigt starka lag som är före oss.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...