Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Peppe Femling på skjutvallen under slutsträckan tillsammans med trean Frankrike, fyran Österrike och femma Ryssland. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.
Peppe Femling på skjutvallen under slutsträckan tillsammans med trean Frankrike, fyran Österrike och femma Ryssland. FOTO: Mathias Mandl/GEPA pictures/Bildbyrån.

Sverige stafettsexa utan Samuelsson

Sverige blev sexa på skidskyttestafetten i Ruhpolding med kvartetten Torstein Stenersen, Jesper Nelin, Martin Ponsiluoma och Peppe Femling. Sebastian Samuelsson fick stå över på grund av förkylning.
Norge vann före Tyskland efter att Johannes Thingnes Bö åkt ifrån Benedikt Doll på slutvarvet.

Med Sebastian Samuelsson borta, och sedan tidigare Fredrik Lindström som fick körtelfeber i mitten av december, var sjätteplatsen en bra prestation.

– Topp sex är bra. Det visar att vi är på en bra nivå inför VM i Östersund (VM), kommenterade Wolfgang Pichler för SVT.

De svenska killarna hade en bra eftermiddag, inte minst på skjutvallen

Totalt sett blev det endast sju bom, varav fem i liggande.

Torstein Stenersen öppnade starkt och växlade i täten. Jesper Nelin tappade lite när han fick använda tre extraskott men jobbade sig tillbaka efter fullt skytte i stående. Sedan sköt Martin Ponsiluoma fullt och när han växlade över till Peppe Femlin var det bara knappt 20 sekunder fram till ledande Norge.

Peppe tappade sin fjärdeplats till en sjätte och använde totalt tre extraskott.

– Jag fick hoppa in i stället för Sebbe, jäkligt kul att köra även om det var i ingenmansland. Det gick ändå bra. Vi höll ihop det och topp sex är bra ändå. En solid insats, kommenterade Femling för SVT.

– Man vill alltid att det ska vara bättre, men det är klart godkänt. Med det här laget hade vi behövt ännu färre bom för att nå pallen men detta ska vi vara nöjda med, menade skyttetränaren Johan Hagström.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...