Annonsör
AnnonsörAnnonser
Landslag

Simon Lageson är en av tio åkare som är uttagna i den svenska truppen till Skandinaviska cup i finska Vuokatti. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Simon Lageson är en av tio åkare som är uttagna i den svenska truppen till Skandinaviska cup i finska Vuokatti. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Sveriges trupp till Skandinaviska cupen i Vuokatti

Svenska skidförbundet har tagit ut fem damer och fem herrar som ska representera Sverige vid årets första Skandinaviska cup i finska Vuokatti.

I den Skandinaviska cupen deltar åkare som ligger snäppet under landslagsnivå. Cupen består av nio tävlingar fördelade på tre tävlingstillfällen. Den första tävlingsomgången genomförs i Vuokatti i Finland den 15–17 december.

– Det ska bli riktigt roligt att dra igång tävlandet i den Skandinaviska cupen igen. Utöver landslagstruppen kommer flera nationella åkare att tävla för sina klubbar, säger förbundskapten Rikard Grip.

Det är ett offensivt och ambitiöst lag som tar sig an utmaningen i Vuokatti. Här finns bland andra formstarke Simon Lageson, som vann 15 kilometer klassiskt i Volkswagen cup i Idre förra helgen. Förra vintern knep han en tredjeplats på Skandinaviska cupen i på 15 kilometer jaktstart i Madona.

Även Johan Häggström finns med i laget. Johan leder totalen i Volkswagen cup, där han vann sprinttävlingen förra helgen.

På damsidan hittar vi landslagsåkaren Sofia Henriksson, som bland annat åkte in på en fjärdeplats under fjolårets 10 kilometer klassiskt under Skandinaviska cupen i Lahtis.

Dessutom är Jennie Öberg med i laget. Under avslutningstävlingarna ifjol skejtade hon till sig en andraplats i jaktstarten över 10 kilometer i fri stil i Madona.
Ifjol vann Anna Dyvik den totala Skandinaviska cupen, vilket gjorde att hon fick åka de avslutande världscuptävlingarna, men också att hon fick en friplats till årets världscuptävlingar fram till jul.

– Vi vet att det är tuff konkurrens på Skandinaviska cupen och en riktigt bra värdemätare för hur våra åkare står sig internationellt. En seger i den totala Skandinaviska cupen genererar dessutom en värdefull extraplats i världscupen, avslutar Rikard Grip.

Landslaget till Vuokatti, Finland den 15–17 december

Damer
Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge SK, Sofia Henriksson, Piteå elit, Moa Molander Kristiansen, Falun-Borlänge SK, Lisa Vinsa, Piteå elit, Jennie Öberg, Piteå elit.

Herrar
Karl Johan Westberg, Borås SK, Simon Lageson, Åsarna IK, Björn Sandström, Piteå elit, Filip Danielsson, Bore SK, Johan Häggström, Piteå elit.


Tävlingar och Evenemang

 19/01/2018Skid- & Yogaläger
 20/01/2018MORALOPPET 44 kmLängdåkning
 21/01/2018Hornbergsloppet 42 kmLängdåkning
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
 27/01/2018Sixten Jernberg Memorial RaceLängdåkning
 27/01/2018Harsa Ski MarathonLängdåkning
 28/01/2018Lima Skate MaratonLängdåkning
 28/01/2018StråkenloppetLängdåkning
 31/01/2018Resa till Dobbiaco Cortina med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör