Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Swix går in som huvudsponsor i Ski Classics där Marcialonga ingår som andra deltävling. På bilden vinner Susanne Nyström damklassen. FOTO: Magnus Östh.

Swix går in som huvudsponsor i Ski Classics där Marcialonga ingår som andra deltävling. På bilden vinner Susanne Nyström damklassen. FOTO: Magnus Östh.

Swix ny titelsponsor till Ski Classics

Swix Sport AS blir ny titelsponsor av Ski Classics där Vasaloppet ingår. Långloppscupen i längdskidåkning kallas från och med nu för Swix Ski Classics.

Swix Ski Classics är långloppscupen i längdskidåkning som består av de sex viktigaste långloppen i världen: Jizerská Padesatká i Tjeckien, Marcialonga i Italien, König Ludwig Lauf i Tyskland, Vasaloppet i Sverige, Birkebeinerrennet i Norge och Swix Ski Classics final i Sverige. Alla är 50 km eller längre och öppna för både elit och motionärer.

Intresset för långlopp har växt i många år och flera av loppen fylls bara dagar efter att anmälan har öppnat. Swix Ski Classics TV-sänds i många länder (inklusive Sverige) och intresset för loppen har gjort att många åkare flyttat sin satsning från världscupen i längdåkning till långlopp.

– Swix Ski Classics är ett imponerande initiativ från någon av dom viktigaste aktörerna inom långloppscirkusen för att bygge en ny och professionell plattform inom längdåkningen. Det initiativet vill absolut bidraga till att längdåkningen växer som aktivitet och tävlingsform och vi önskar att vara en del av det här initiativet, säger Ulf Bjerknes, som är VD i Swix Sport Gruppen.

 Swix är mycket erkända och ett innovativt sällskap inom längdindustrin. Det här avtalet kommer absolut att utveckla Swix Ski Classics och jag ser väldigt mycket fram emot säsongens första tävlingen, nämligen Jizerska Padesatka i Tjeckien, säger David Nilsson, VD för Ski Classics AB.
 Vi har jobbat hårt för att hitta den bäst passande titelsponsorn och med Swix har vi lyckats mycket bra. Swix Ski Classics har många sponsormöjligheter. En av dom är ”Swix Ski Classics powered by [sällskapets namn], säger Nilsson vidare.

Swix Ski Classics 2013:
Lopp 1: Jizerská Padesatká, Tjeckien, 13 januari 2013
Lopp 2: Marcialonga, Italien, 27 januari 2013
Lopp 3: König Ludwig Lauf, Tyskland, 3 februari 2013
Lopp 4: Vasaloppet, Sverige, 3 mars 2013
Lopp 5: Birkebeinerrennet, Norge, 16 mars 2013
Lopp 6: Swix Ski Classics Final, Sverige, 23 mars 2013


Tävlingar och Evenemang

 19/08/2017SM-avslutning rullskidorRullskidor
 31/08/2017Fight for VasanRullskidor
 02/09/2017Isaberg Final ClimbRullskidor
 02/09/20177-mila rullenRullskidor
 03/09/2017SkoklosterrullenRullskidor
 16/09/2017BessemerrullenRullskidor
 19/10/2017Vasaloppsläger i toppklassLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör