Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det råder strålande förhållanden på skidstadion i Bruksvallarna inför torsdagen SM i sprintstafett. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Det råder strålande förhållanden på skidstadion i Bruksvallarna inför torsdagen SM i sprintstafett. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tar IFK Umeå en ny SM-dubbel i Bruksvallarna?

Vinterns sista SM-tävling står för dörren i Bruksvallarna som bjuder på strålande vinterväder. I fjol vann IFK Umeå både på dam- och herrsidan. Det kan man mycket väl göra igen.
Tävlingarna sänds direkt på webben och drar igång från 10.00 med herrarnas semifinal 1.

I fjol vann IFK Umeå med duon Linn Sömskar och Jonna Sundling där Jonna höll undan för IFK Moras Stina Nilsson på slutsträckan.

I år åker Jonna i par med Moa Lundgren och laget är förstås en segerkandidat. IFK Mora kör med samma lag som i fjol, Anna Dyvik och Stina Nilsson. Det kan bli en härlig kamp lagen emellan.

Fler lär dock blanda sig i tätstriden. Inte minst då Sollefteå skidor IF med Ebba Andersson och Frida Karlsson. Andra starka lag är Piteå elit SK med Lisa Vinsa och Emma Ribom, Falun Borlänge SK lag 1 med Moa Molander Kristiansen och Maja Dahlqvist samt Åsarna IK med Frida Hallqvist och Ida Ingemarsdotter.

På herrsidan vann IFK Umeå med Marcus Grate och Teodor Peterson före Borås SK med Karl-Johan Westberg och Gustav Nordström.

I år kör Umeå med Martin Bergström och Marcus Grate. Med andra ord en mycket stark segerkandidat. Borås kommer med samma lag men omvänd ordning: Nordström före Westberg.

Fler lag att räkna med i toppen är Falun Borlänge SK med Hugo Jacobsson och Oskar Svensson, Piteå elit SK med Viktor Brännmark och Johan Häggström, IFK Mora SK som ställer att med Gustaf Berglund och Gustav Eriksson, Ulricehamns IF med duon Andreas Svensson och Viktor Thorn samt SK Bore lag 1 med Pontus Hermansson och Johannes Ringsby.

Första semifinalen går 10.00. Finalerna börjar 12.30.

Startlistor finns här

Webbsändningen finns här

 

Siste nyheter

Topp tre på prologen för Snö & Tö Rullskidstour: Fr.v. trean Jonas Böhlmark samt Jonathan Hedbys och Marcus Look som delade segern. FOTO: David Holmström.

Sekundstrid på Snö & Tö Rullskidstours prolog

Snö & Tö Rullskidstour är igång. Touren tjuvstartade häromveckan med en prolog på 10 kilometer i Täby Kyrkby strax utanför Stockholm. Totalt kom 73 åkare till start vilket är en fördubbling av antal ...