Annonsör
AnnonsörAnnonser
Team SkiProAm:s Emilia Lindstedt vid starten på Birkenbeinerrennet. Nu söker SkiProAm fler tjejs som vill satsa på långlopp. FOTO: Magnus Östh.

Team SkiProAm:s Emilia Lindstedt vid starten på Birkenbeinerrennet. Nu söker SkiProAm fler tjejs som vill satsa på långlopp. FOTO: Magnus Östh.

Team SkiProAm söker fler damer till teamet

Team SkiProAm är skidvärldens första och hittills enda damlag i Visma Ski Classics. 

Nu växlar teamet upp och söker nya damer som vill satsa fullt ut på långlopp och skapa en bredare bas i laget. Teamets ambition är att fler damer ska ges riktigt bra förutsättningar att möta den internationella långloppseliten.

– Målet är att fler tjejer ska våga ta steget att satsa på långlopp tidigare i karriären med visionen att nå den yttersta långloppseliten. Man behöver inte vänta till efter 30 innan man börjar satsa på långlopp, säger teamchefen Ole Jörgen Wold.

 

– För att utvecklas behöver man vara flera tjejer som tränar tillsammans och sparrar varandra, säger Emilia Lindstedt, totalfemma i Visma Ski Classics och som i år gör sin andra säsong i teamet. 

 

– De stora teamen har oftast bara en eller max två tjejer i teamet, och då hamnar man som tjej lätt vid sidan av. Att vara fyra eller fler i teamet ger betydligt bättre förutsättningar att bli bättre. För att långloppen ska utvecklas på damsidan behöver vi verkligen vara fler som börjar satsa, menar Emilia.

 

SkiProAm har sedan starten 2013 bidragit till att så väl Britta Johansson Norgren, Lina Korsgren, Sara Lindborg som Annika Löfström fått en chans att satsa på långlopp, för att nämna några av de mest etablerade namnen.

 

Eftersom de största herrteamen oftast bara väljer att ta in enstaka damer är det tufft att få en plats där innan man har visat absoluta toppresultat. Följden blir att få damer väljer att gå över till långlopp med så få som ges riktigt bra förutsättningar.

 

– Jag är otroligt glad för att SkiProAm fångade upp mig innan något av de andra teamen skulle ha gett mig möjligheten. Hade det inte varit för  dem så hade jag fortsatt att satsa traditionellt i flera år till och det var tack vare SkiProAm som jag fullt ut gick över till långlopp och fick chansen att köra Visma Ski Classics. Jag hoppas att fler tjejer vill göra samma sak, säger Emilia.


Tävlingar och Evenemang

 03/08/2018KlarälvsrullenRullskidor
 18/08/2018SockenrullenRullskidor
 21/08/2018VärnamorullenRullskidor
 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör