Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna - Therese - Lina, foto: Erik Nilsson Sports Management
Hanna - Therese - Lina, foto: Erik Nilsson Sports Management

Therese fick sin revansch i JSM

Therese Svensson, Järpens SK, fick revansch på Ulricehamns IF:s Hanna Falk i D 19-20 när JSM-tävlingarna fortsatte i Falun med pursuit.

Therese fick ge sig i torsdags med blott en sekund när 5 km fri stil avgjordes. Då var Hanna Falk starkast.
Nu var det Therese Svensson som gick segrande ur striden. Och det var på den avslutande skejtdelen som jämtländskan kunde sega sig ifrån och vinna med 11 sekunder.

Hanna Falk klar tvåa och Lina Korsgren, Domnarvet  trea. Fyra... ännu en gång, med undantag för i torsdags då hon kom trea - Jennie Öberg, Kalix. Fint lopp igen av Hybo AIK:s Sandra Haglund som slutade femma och som utvecklats bra i vinter under ledning av tränaren Mathias Lind på Ljusdals Skidgymnasium.
- Så himlans kul att vinna. Jag var jäkligt laddad inför dagens tävling och på toppen av sista backen kände jag att det skulle gå vägen, sa Therese Svensson till längd.se.

I H 19-20 (20 km)  var det stor uppvisning av Selångers Jesper Modin som tidigt ryckte ifrån Åsarnas Teodor Peterson och vann med hela 2,02 min. Trea kom Johan Westerlund, Hemmingsmarks IF, slagen med 2,06 min.
Fredagens skejtvinnare över 10 km, IFK Mora SK:s Calle Halfvarsson, kom fyra och Fredrik Lindström, Hägglunds IoFK, femma.
- Det gick bra. Jag blev förvånad över att de andra släppte så tidigt och på skatedelen kunde jag helt göra mitt eget lopp, sa Jesper Modin till längd.se.

foto: Erik Nilsson Sports Management
H19-20, foto: Erik Nilsson Sports Management

I D 17-18 (10 km) utspelades dagens fight i Lugnet-terrängen. Hemmaåkaren Hanna Brodin, tvåa i fredags efter Lisa Larsen, åkte strålande och ledde milloppet till bara ett par meter före mål när Lisa Larsen sluggade sig förbi och vann med en halv sekund.
- Den klassiska delen gick tungt, men sen lyckades jag gå ikapp och det blev en hård fight över mållinjen, sa Lisa Larsen till längd.se.

Tufft för Hanna Brodin som gjorde ett storstilat lopp och verkligen hade JVM-trean Larsen på gaffeln. Men Sundbybergs superlöfte har en enorm vinnarinstinkt och den avslutande fristilsdelen passade henne perfekt. Bronset gick till Maria Nordström, Gävle SK.
- Det kändes som om jag hade greppet in på upploppet och att jag skulle klara det men Lisa var stark över upploppet, sa Hanna Brodin till längd.se.

foto: Erik Nilsson Sports Management
D17-18, foto: Erik Nilsson Sports Management

I H 17-18, som åkte 20 km, blev det Östersunds SK i topp genom Oscar Quicklund som hade kommandot loppet igenom men som pressades hårt av Victor Gustafsson, IFK Mora SK på slutkilometrarna.
Victor plockade in halva försprånget, men Oscar kunde rutinerat hålla undan och vinna med tre sekunder. Trea kom Gustav Eriksson, IK Jarl och fyra Jens Andersson, Kalix. De var fem respektive 7,8 sekunder efter guldgrabben Quicklund.
- Skönt att lyckas vinna efter alla problem den senaste tiden, sa Oscar Quicklund till längd.se.

SM-veckan fortsätter under söndagen med Team Sprint för herr- och damseniorer i Borlänge.

foto: Erik Nilsson Sports Management
H17-18, foto: Erik Nilsson Sports Management

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.