Annonsör
AnnonsörAnnonser
Träning

Stina Nilsson började sin skidkarriär på Torsby sommarskidskola. Sedan valde hon att gå gymnasium på orten. Nu är hon ledare på sommarskidskolan. FOTO: Leif Skogsberg.

Stina Nilsson började sin skidkarriär på Torsby sommarskidskola. Sedan valde hon att gå gymnasium på orten. Nu är hon ledare på sommarskidskolan. FOTO: Leif Skogsberg.

Torsby sommarskidskola startar på söndag

Som vanligt kommer ett stort antal ungdomar till Torsby för att rivstarta sommarträningen tillsammans med Stina Nilsson, Daniel Richardsson och Viktor Thorn.
Närmare 80 ungdomar är anmälda till Torsbys anrika sommarskidskola som är den 41:a i ordningen.

Sommarskidskolan körs 11 till 15 juni och bland deltagarna finns många toppåkare i landet för sin ålder i både längd och skidskytte. De kommer från stora delar av landet – från Småland i söder till Jämtland i norr.

– Sommarskidskolan är viktig för vår rekrytering och det är kul att vi fortsättar att locka så många ungdomar, säger Annika Evaldsson, tränare och koordinator för sommarskidskolan.

Paddling, löpning, hinderbana och naturligtvis teknikträning i skidtunneln är några av aktiviteterna på träningsprogrammet. I ledarstaben finns skidstjärnorna Stina Nilsson, Daniel Richardsson och Victor Thorn.

För fjärde året erbjuds också de äldsta deltagarna att göra laktattester vid testlabbet där de får veta vilken puls de ska träna efter för att få bäst effekt av träningen. Något som lockar och som får fler att få upp ögonen för vilka möjligheter det finns i Torsby Sportcenter.

– Laktattesterna i labbmiljö är en av konkurrensfördelarna vi har och de är viktiga att visa upp. Dessutom får ungdomarna möta skidtunneln och övrig terräng som håller världsklass, säger Råland Strid, tränare vid Torsby idrottsgymnasium och ansvarig för skolans testlabb.


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör