Annonsör
AnnonsörAnnonser
Tove Alexandersson åkte in som trea när världscupen i skidorientering startade med sprint i finska Ylläs. FOTO: Nordenmark Adventure.

Tove Alexandersson åkte in som trea när världscupen i skidorientering startade med sprint i finska Ylläs. FOTO: Nordenmark Adventure.

Tove Alexandersson trea i världscuppremiären

Med sin tredjeplats blev Tove Alexandersson bäst av svenskarna när världscupen i skidorientering drog igång med sprint.
– En stabil start, säger hon efter premiären.

Under måndagen inleddes världscupen i skidorientering för säsongen 2017/2018. Sprint stod på schemat och Sverige kom till finska Ylläs med distansens regerande världsmästare på såväl dam- som herrsidan. Det räckte dock inte för att rå på motståndet i premiären. Tove Alexandersson fick nöja sig med en tredjeplats i ett lopp som vanns av hemmaåkerskan Salla Koskela.

– Det var ett snabbt lopp. Väldigt platt i början och mycket stakning bara. Jag hade ganska mycket krafter kvar i slutet, säger Alexandersson.

Tove, som trots en liten miss tog sig in på pallen, verkade tillfreds med premiären:

– Det är en stabil start (med tredjeplatsen). Loppet var egentligen inte så orienteringstekniskt, så det blir ju väldigt tight. Jag tror tyvärr att jag tog fel vägval på den i stort sett enda vägvalssträckan, haha.

Näst bäst av svenskorna blev Magdalena Olsson som slutade femma.

På herrsidan gick det betydligt tyngre. Ulrik Nordberg, guldmedaljör på VM i Ryssland tidigare i år, slutade på trettonde plats. Erik Rost (åtta) blev bäste svensk medan ryske stjärnan Andrey Lamov, med klubbadress IFK Mora OK, segrade.

–Jag har hört från några av åkarna att det kändes trögt i kroppen, men även med skidorna, säger förbundskapten Frans Wickbom.

Han sammanfattar premiärtävlingarna:

– Damernas resultat är väl okej även om både Tove och "Magda" kanske hade hoppats på något högre placeringar. Herrarna har ju däremot kommit ganska långt bak. Nu ska vi analysera vad det beror på.

Imorgon fortsätter världscupen med medeldistans.

Resultat, sprint, Världscupen i skidorientering (omgång 1), Ylläs, Finland
Damer:

1) Salla Koskela, Finland, 12.12, 2) Mariya Kechinka, Ryssland, +0.03, 3) Tove Alexandersson, Sverige, +0.08.
Övriga svenska placeringar:
5) Magdalena Olsson, +0.35, 8) Linda Lindkvist, +0.42, 11) Frida Sandberg, +0.47, 15) Hanna Eriksson, +1.12, 16) Evelina Wickbom, +1.14.

Herrar:
1) Andrey Lamov, Ryssland, 13.37, 2) Vladislav Kiselev, Ryssland, +0.05, 3) Stanimir Belomazhev, Bulgarien, +0.07.
Svenska placeringar:
8) Erik Rost, +0.21, 10) Martin Hammarberg, +0.36, 13) Ulrik Nordberg, +0.49, 14) Markus Lundholm, +0.51, 22) Erik Blomgren, +1.17, 28) Linus Rapp, +1.54.

 


Tävlingar och Evenemang

 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör