Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Svahn var nära medalj på JVM-sprinten men fick nöja sig med fjärde plats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Linn Svahn var nära medalj på JVM-sprinten men fick nöja sig med fjärde plats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tre svenska finalplatser på JVM-sprinten

Tre svenska åkare tog sig till final på JVM-sprinten i Lahtis, Finland.
Väl där slutade Linn Svahn fyra, Frida Karlsson femma och Axel Aflodal femma.
Vinnare blev norska favoriten Kristine Stavaas Skistad och ryske Alexander Terentev.

De svenska tjejer åkte starkt hela dagen men i finalen var det norska stjärnskottet Kristine Stavaas Skistad vassast och vann närmas före polskan Monika Skinder med Anita Korva, Finland, på bronsplatsen.

Umeå-tjejen Linn Svahn var endast sju hundradelar från pallen som fyra. Frida Karlsson var halvsekunden efter Linn som femma.

Linn var trea i prologen, vann sin kvart och gick vidare på tid som trea i andra semifinalen. Frida Karlsson var snabbast av alla i prologen, vann första kvarten och vann sen också sin semifinal klart före Anita Korva.

Tilde Bångman var sjua i prologen och tvåa i sin kvartfinal och åkte sen ut som fyra i semifinalen. Även Louise Lindström gjorde en stark prolog som nia och och åkte sen ut som trea i sin kvart.

Bland de svenska killarna så var det Offerdals Axel Aflodal som tog sig till final där det blev en femteplats. Den förre Sundbybergs-åkaren var sexa i prologen och gick vidare som tvåa i både kvarten och semifinalen.

Axel Aflodal åkte in som femma på JVM-sprinten. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Axel Aflodal åkte in som femma på JVM-sprinten. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Även William Poromaa, Ossian Rosenberg och Leo Johansson klarade kvalet som 19:e, 21:a och 23:a. Trion fick dock ge sig i sina kvartsfinaler.

I morgon fortsätter tävlingarna i Lahtis med sprint för U23-åkarna. Spännade starter gör då förstås förra årets juniorvärldsmästare Moa Lundgren samt Johanna Hagström. Det blir också spännande att se Gustaf Berglund som var sjua i världscupprologen i Dresden förra helgen.

Officiellt resultat tjejer

Officiellt resultat killar

 

Siste nyheter

Linn Persson var bäst av de svenska tjejerna på sprinten i Holmenkollen med en åttondeplats. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Topp tio för Persson och Högberg i Kollen

Linn Persson och Elisabeth Högberg lyckades bäst av de svenska tjejerna vid världscupsprinten i Holmenkollen. Linn blev åtta och Elisabeth tia. – Det känns bra. De flesta hade lite svårt i dag, det k...
Tove Alexandersson och Erik Rost vann guld och Magdalena Olsson silver när VM-sprinten i skidorientering avgjordes i Piteå. FOTO: Mårten Lång/Svenska orienteringsförbundet.

Guld, guld och silver till Sverige på VM-sprinten

Tove Alexandersson och Erik Rost tog guld. Magdalena Olsson silver. Sprintdagen under VM i skidorientering i Piteå bjöd på stora svenska framgångar. – Detta är mitt femte raka VM-guld i sprint. Det k...