Annonsör
AnnonsörAnnonser
Charlotte Kalla jublar efter tredje världscupsegern den här säsongen. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.

Charlotte Kalla jublar efter tredje världscupsegern den här säsongen. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.

Tredje världscupsegern för Kalla

Ragnhild Haga var den som bäst kunde utmana Charlotte Kalla på 10 kilometer skejt. Men Kalla var starkast och vann med 5,8 sekunder marginal.
– Det är jättekul att tävla när kroppen svarar på det här sättet, sa Charlotte till SVT efter säsongens tredje världscupseger.

Till en början var dagens lopp blev en fight mellan Charlotte Kalla och Heidi Weng. Till slut var det dock Ragnhild Haga som utmanade bäst. Kalla startade efter sina huvudkonkurrenter och kunde gå på deras tider.

– Det blev en extra utmaning att inte värdera tiden för mycket, och väldigt inspirerande att ligga någon sekund bakom Haga och fortsatte att känna mig stark. Jag vet att Haga är grym på fyrans växel, så jag försökte bara vara ännu bättre, kommenterade Kalla för SVT.

Nu väntar en spännande jaktstart på tio kilometer i klassisk stil i Toblach i morgon.

– Jag ser fram emot morgondagen. Det var också något jag hade med mig i bakhuvudet att varje sekund är superviktig, sa Kalla.

Ida Ingemarsdotter blev andra svenska som tolva, en tiondel före Ebba Andersson som 13:e. Hanna Falk blev 21:a och Emma Wikén 25:a.

Komplett resultat finns här.

 


Tävlingar och Evenemang

 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör