Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Simon Lageson, här vid säsongspremiären i Bruksvallarna, har tillsammans med Petter Engdahl startat Team Trillevallen inför Årefjällsloppet. FOTO: Johan Trygg.
Simon Lageson, här vid säsongspremiären i Bruksvallarna, har tillsammans med Petter Engdahl startat Team Trillevallen inför Årefjällsloppet. FOTO: Johan Trygg.

Trillevallen satsar på unga talanger

Trillevallens högfjällshotell har valt att satsa på unga talanger till Årefjällsloppet och avslutningen till Swix Ski Classics som går av stapeln på lördag.
Juniorerna Simon Lageson, Åsarna IK och Petter Engdahl, Domnarvets GoIF går sista året på Åre Skidgymnasium och har valt att göra ett gemensamt projektarbete i skolan, där målet var att starta ett team inför Årefjällsloppet.

Team Trillevallen består av ett gäng unga åkare med flera bra meriter inom traditionell skidåkning, bland annat JVM-guld i stafett och flertalet JSM-medaljer.

På damsidan åker Domnarvet-tjejen Maja Dahlqvist som var med och tog JVM-medalj i stafett tidigare i vinter. Och Julia Jansson, Sollefteå som åker sitt andra Årefjällslopp och som tog ett SM-brons i sprintstafett förra helgen.

På herrsidan åker dom två projektledarna Simon Lageson och Petter Engdahl, samt bröderna Axel och Olof Jonsson från Duveds IF.

Tanken bakom projektarbetet är att få lärdom av hur man ska marknadsföra sig, söka sponsorer och kunna skapa förutsättningar för att kunna lyckas som seniorer.

– Hittills så har vi lärt oss väldigt mycket om hur man marknadsför sig som skidåkare och det tror vi är viktigt inför framtida satsningen, säger Petter och Simon.   

– Vi i Trillevallen tycker det är kul att kunna stödja denna satsning och detta ligger helt i linje med våran satsning på längdåkning, säger Trillevallens VD Henrik Linusson.

Siste nyheter

Anton Karlsson höjer näven i segergest efter att ha avgjort Alliansloppet i spurten. FOTO: Alliansloppet.

Kasper Stadaas och Linn Sömskar vann Alliansloppet

Som vanligt avgjordes Alliansloppet med spurtstrider på upploppet. I herrklassen spurtade Anton Karlsson först över mållinjen före en jätteklunga. Efter jurybeslut diskades dock Anton samt trean över ...
Jim Walmsley öppnade hårt men klarade inte Jonas Buuds banrekord på Ultravasan. FOTO: Vasaloppet.

Jim Walmsley och Alexandra Morozova vann Ultravasan

Två världsstjärnor hade solouppvisning i Vasaloppsarenan under lördagsförmiddagen. Jim Walmsley, USA, vann Ultravasan 90 överlägset på tiden 5.47.28. Ännu mer överlägsen var Alexandra Morozova, Ryssla...