www.langd.se

Simon Lageson, här vid säsongspremiären i Bruksvallarna, har tillsammans med Petter Engdahl startat Team Trillevallen inför Årefjällsloppet. FOTO: Johan Trygg.
Simon Lageson, här vid säsongspremiären i Bruksvallarna, har tillsammans med Petter Engdahl startat Team Trillevallen inför Årefjällsloppet. FOTO: Johan Trygg.

Trillevallen satsar på unga talanger

Trillevallens högfjällshotell har valt att satsa på unga talanger till Årefjällsloppet och avslutningen till Swix Ski Classics som går av stapeln på lördag.
Juniorerna Simon Lageson, Åsarna IK och Petter Engdahl, Domnarvets GoIF går sista året på Åre Skidgymnasium och har valt att göra ett gemensamt projektarbete i skolan, där målet var att starta ett team inför Årefjällsloppet.

Team Trillevallen består av ett gäng unga åkare med flera bra meriter inom traditionell skidåkning, bland annat JVM-guld i stafett och flertalet JSM-medaljer.

På damsidan åker Domnarvet-tjejen Maja Dahlqvist som var med och tog JVM-medalj i stafett tidigare i vinter. Och Julia Jansson, Sollefteå som åker sitt andra Årefjällslopp och som tog ett SM-brons i sprintstafett förra helgen.

På herrsidan åker dom två projektledarna Simon Lageson och Petter Engdahl, samt bröderna Axel och Olof Jonsson från Duveds IF.

Tanken bakom projektarbetet är att få lärdom av hur man ska marknadsföra sig, söka sponsorer och kunna skapa förutsättningar för att kunna lyckas som seniorer.

– Hittills så har vi lärt oss väldigt mycket om hur man marknadsför sig som skidåkare och det tror vi är viktigt inför framtida satsningen, säger Petter och Simon.   

– Vi i Trillevallen tycker det är kul att kunna stödja denna satsning och detta ligger helt i linje med våran satsning på längdåkning, säger Trillevallens VD Henrik Linusson.

Siste nyheter

Anton Karlsson vann Klarälvsloppet före Stian Hoelgaard och Oskar Kardin i fjol. Vem vinner herrklassen i år? FOTO: Klarälvsloppet.

Klarälvsloppet sänds live här på Längd.se på söndag

På söndag är det dags för Klarälvsloppet Rollerski 90K med världseliten i långlopp på plats. Norska Team Koteng och Team Ragde Eiendom samt svenska Lager 157 Ski Team och Team Serneke är på plats och ...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...