www.langd.se

Simon Lageson, här vid säsongspremiären i Bruksvallarna, har tillsammans med Petter Engdahl startat Team Trillevallen inför Årefjällsloppet. FOTO: Johan Trygg.
Simon Lageson, här vid säsongspremiären i Bruksvallarna, har tillsammans med Petter Engdahl startat Team Trillevallen inför Årefjällsloppet. FOTO: Johan Trygg.

Trillevallen satsar på unga talanger

Trillevallens högfjällshotell har valt att satsa på unga talanger till Årefjällsloppet och avslutningen till Swix Ski Classics som går av stapeln på lördag.
Juniorerna Simon Lageson, Åsarna IK och Petter Engdahl, Domnarvets GoIF går sista året på Åre Skidgymnasium och har valt att göra ett gemensamt projektarbete i skolan, där målet var att starta ett team inför Årefjällsloppet.

Team Trillevallen består av ett gäng unga åkare med flera bra meriter inom traditionell skidåkning, bland annat JVM-guld i stafett och flertalet JSM-medaljer.

På damsidan åker Domnarvet-tjejen Maja Dahlqvist som var med och tog JVM-medalj i stafett tidigare i vinter. Och Julia Jansson, Sollefteå som åker sitt andra Årefjällslopp och som tog ett SM-brons i sprintstafett förra helgen.

På herrsidan åker dom två projektledarna Simon Lageson och Petter Engdahl, samt bröderna Axel och Olof Jonsson från Duveds IF.

Tanken bakom projektarbetet är att få lärdom av hur man ska marknadsföra sig, söka sponsorer och kunna skapa förutsättningar för att kunna lyckas som seniorer.

– Hittills så har vi lärt oss väldigt mycket om hur man marknadsför sig som skidåkare och det tror vi är viktigt inför framtida satsningen, säger Petter och Simon.   

– Vi i Trillevallen tycker det är kul att kunna stödja denna satsning och detta ligger helt i linje med våran satsning på längdåkning, säger Trillevallens VD Henrik Linusson.

Siste nyheter

Olle Jonsson vann fristilssprinten i Bruksvallarna på söndagen. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Truu och Jonsson fixade dubbel för Trillevallen

Stine Lise Truu och Olle Jonsson dominerade söndagens sprinttävlingar i Bruksvallarna. De båda åkarna från Trillevallens SK vann båda i såväl kvartsfinal, semifinal och final.
Oskar Kardin var snabbast på Långloppspremiären i Grönklitt och vann tio sekunder före Öyvind Moen Fjeld och Max Novak. Bilden dock från Marcialonga förra vintern. FOTO: Visma Ski Classics.

Oskar Kardin och Britta Johansson Norgren vinnare i Grönklitt

Oskar Kardin, Team Ragde Eiendom och Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team visade form direkt när många långloppsåkare gjorde säsongspremiär i Orsa Grönklitt på lördagen. Uppdaterad text.
Jens Burman vann klart på 15 kilometer fristil i Bruksvallarna på lördagen. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.

Jens Burman och Elisabeth Högberg snabbast i Bruksvallarna

Jens Burman och Elisabeth Högberg visade fin form på Bruksvallsloppet i fri stil på lördagen. Åsarnaåkaren Burman vann halvminuten före Piteå elits Björn Sandström. Skidskytten Högberg tävlande för B...