Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Mathias Danielsson är nöjd och glad efter avtalet med Försvaret. FOTO: Trimtex.

Mathias Danielsson är nöjd och glad efter avtalet med Försvaret. FOTO: Trimtex.

Trimtex tecknar miljonavtal med Försvaret

Trimtex Sport som en av de ledande Teamleverantörerna i Norden har tecknat ett omfattande avtal med det svenska Försvaret om leverans av träningskläder till anställda, avtalet är på två år med option på två ytterligare år.
- För oss är detta väldigt stort och hedrande, säger Trimtex svenska försäljningschef Mathias Danielsson.

Det nya avtalet innebär att Trimtex blir huvudleverantör av träningskläder till anställda inom Försvarsmakten, totalt närmare 25 000 personer. Trimtex skall förse Försvaret med träningskläder för såväl för vinter, sommar och utomhus och inomhusbruk. Allt skall produceras i unik design och egna färgkombinationer.

- Det här är riktigt stort för oss. Avtalet har ett troligt värde på ca 5-7 miljoner kronor per år. För ett företag med en omsättning på ca 25 miljoner förra året är det av betydande vikt. Vi har samarbetat med Försvaret under flera år, och vi ser nu fram mot en fortsatt god relation, berättar Mathias Danielsson.
Trimtex är idag en av de ledande leverantörerna av teamkläder till konditionsidrottare i klubbar och företag över hela Norden.

Kvaliteten avgjorde
För att säkerhetsställa att upphandlingen skedde på korrekt sätt utsågs Försvarets idrott och friskvårdsenhet (FMIF) som ansvariga för att ta fram funktionskraven för träningskläderna. Dessa testade också de inkomna anbuden ur ett funktions- och kvalitets perspektiv mot framtagen kravbild. Det var kvaliteten på Trimtex produkterna som tillslut blev utslagsgivande när beslut om val av anbud slutligen togs.

- Det var stort fokus på användaregenskaper och komfort i detta anbudet. Kläderna skall fungera väl i de olika sammanhang och utifrån de olika förutsättningar som personalen i Försvarsmakten ställs inför. Detta innefattar olika miljöer, klimat och olika träningsformer. Med hänsyn till detta är det då också viktigt att kvaliteten och hållbarheten är hög på de produkter vi använder, säger Mattias Lindström på Försvarsmaktens idrott och friskvårdsenhet, FMIF.

Bemanningen måste ökas
Produktionen kommer i största utsträckning ske vid Trimtex Baltic, företagets egen produktionsenhet i Pärnu i Estland. För att möta behovet kommer bemanningen att behöva ökas här. Även underleverantörer måste förstärkas p.g.a. behovet för ökad sömnadskapacitet.

-Det kommer också innebära ökad bemanning på försäljningskontoret i Sandviken, för att upprätthålla den goda kommunikationen med försvaret säger Mathias och fortsätter;
- Försvaret kommer att sätta våra produkter på stora prov, och vi är glada över att ha en sådan aktör som kan ge oss värdefull feedback på produktutveckling och kvalitet.


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör