Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
JOCKE ABRAHAMSSON hade mycket att jubla för vid OS-stadion i Whistler. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
JOCKE ABRAHAMSSON hade mycket att jubla för vid OS-stadion i Whistler. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

TT:s idrottsledarpris 2010 till Jocke och Magnus

Landslagstränarna Joakim Abrahamsson och Magnus Ingesson har fått ett fint pris för OS-framgångarna i Vancouver 2010:
De har tilldelats TT:s idrottsledarpris 2010.

Det var inget snack om var TT:s 40-åriga idrottsledarpris skulle hamna i år. Av landets sportchefer på tidningar och radio- och tv-företag röstade en överväldigande majoritet på Joakim Abrahamsson och Magnus Ingesson, skriver Tidningarnas Telegrambyrå.
Och visst var det en historisk bragd som herrarna Abrahamsson och Ingesson svarade för. Sju OS-medaljer blev det i spåren utanför Whistler i Kanada.
– En stor ära, säger Joakim Abrahamsson till TT om priset.
– Det var otroligt häftigt att vara med när det funkar så för en grupp. Jag hade gjort ett OS och två VM innan, men det här var gigantiskt sort.
 

MAGNUS INGESSON fick också TT:s idrottsledarpris för 2010. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
MAGNUS INGESSON fick också TT:s idrottsledarpris för 2010. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

En stark duo
Och i Whistler upplevde både Jocke och Magnus dagar som för alltid kommer att vara ett gott minne. Idag är fortfarande Abrahamsson bas för landslaget, medan Magnus Ingesson för en lite mer undanskymd roll som polis hemma i Piteå. Men han har hela tiden ett finger med i spelet för flera av våra bästa åkare.
– Hela OS är ett fantastiskt minne, vi hade jobbat som en grupp så länge och så överträffade vi målen. Det var som ett rus, säger Ingesson till TT.
Vårt folkkäraste landslag levererade i OS: Charlotte Kalla och Marcus Hellner vann guld individuellt och herrarnas stafettlag tog det första guldet på 22 år…
Nu medger Magnus att OS-starten var viktig för resten av mästerskapen.
Ingesson är fortfarande personlig tränare åt Charlotte Kalla, Anna Haag och Magdalena Pajala i landslaget.
– Han är mer än en tränare, mer som en kompis. Vi står väldigt nära varandra, sade Charlotte efter OS-guldet enligt TT, som alltså inte tvekade om vem man skulle ge priset till.

 

Siste nyheter

Topptrion i totala världscupen 2018-2019. Tvåan Alexander Bolshunov, ettan Johannes Hoesflot Kläbo och trean Sjur Röthe. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo tog hem finalen och hela världscupen

Johannes Hösflot Kläbo vann både världscupens avslutade jaktstart och totala världscupen. Kläbo väntade in Alexsander Bolshunov och Alex Harvey runt 50 sekunder men vann sen spurten. – Jag tänkte at...
Anna Dyvik vann jaktstarten vid Volkswagen cup-finalen i Kalix tätt före Sofia Henriksson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dyvik och Sandström jaktstartsvinnare i Kalix

Anna Dyvik, IFK Mora SK och Björn Sandström, Piteå elit tog hem jaktstartsloppet som avslutade Volkswagen cup-finalen i Kalix. Anna vann tätt före Sofia Henriksson och Emma Ribom, båda Piteå elit. Bj...