Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sverige runt

Världens snabbaste man på skidor, norrmannen Ludvig Sögnen Jensen, kommer till superpsprinten i Östersund som två veckor. Jensen siktar på att förbättra sitt världsrekord.

Världens snabbaste man på skidor, norrmannen Ludvig Sögnen Jensen, kommer till superpsprinten i Östersund som två veckor. Jensen siktar på att förbättra sitt världsrekord.

Två veckor till supersprinten i Östersund

Nedräkningen har börjat - nu är det bara två veckor kvar till vinterns första skidtävling, VW-Supersprint i Östersund.
Cirka 150 ungdomar i åldern 9-16 år och 160 juniorer och seniorer väntas starta.

Om en vecka påbörjas bygget av arenan utanför Berners i Östersund, där anläggs en rekordsnabb sprintbana med 100 meter snö. Dessutom läggs det ut ytterligare 1,5 kilometer skidspår för träning på skidstadion i Östersund.

Det blir en fullspäckad skidhelg med ett fullmatat program i det som kallas Östersund Vinterfestival – tävlingar, utställningar, underhållning, god mat och föreläsningar. Allt i ny skepnad och allt för att skapa en riktig skidfest.

Redan på fredagen den 27 oktober blir det ett företagsrace där företag anmäler fyra åkare per lag med e erföljande mingelmiddag och underhållning på kvällen.

– Inträdet till tävlingarna och mässan är gratis och för den som vill äta och mingla finns biljetter att köpa. Dessa ska köpas i förväg, berättar Ante Andersson på Sportkompaniet, som är en av arrangörerna av skidpremiären.

Han berättar att ambitionen är att helgen ska kunna ge något till alla besökare.

– De som inte tävlar har möjlighet att lyssnar på föreläsningar, ta del av produktnyheter, vara med på bankett och mingelmiddag med underhållning. Sedan har också skidleverantörer nyheter, bland annat kommer Craft att premiärvisa nya landslagsdräkten.

På lördagen fortsätter tävlingarna med prologer för ungdomar och elit. Flera namnkunniga skidåkare är redan anmälda så som Stina Nilsson, Hanna Falk, Ida Ingemarsdotter, Calle Halfvarsson, Marcus Hellner för att nämna några.

Till start kommer också världsrekordhållarna på 100 meter skidsprint, de båda norska skidåkarna, Ludvig ”Ludde” Sögnen Jensen som innehar världsrekordet på tiden 11,03 sekunder och Marte Nordlunde som har tiden 12,45 sekunder på sträckan.

– De norska åkarna har lovat gå för nya världsrekord och vi som arrangörer kommer göra vad vi kan för att få till en snabb sprintbana, säger Ante Andersson.

Men det är inte bara kända skidåkare som uppträder helgen den 27 till 29 oktober i Östersund. På scenen för underhållning finns artister som Robert Wåtz, Linda Bentzing, Tommy Nilsson, Rob ́n ́Raz feat med flera.

Söndagens sprintfinaler direktsänds i SVT Sportstudion.

– Östersund Vinterfestival om två veckor är på många sätt unik, dels med rekordtidig säsongsstart men också programmet och skidmässan. Det här kommer att bli jättespännande att genomföra och vi välkomnar besökare och skidåkare och inte minst alla företag som stödjer eventet, avslutar Ante Andersson.

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör