Annonsör
AnnonsörAnnonser
I vinter blir det Salomon från topp till tå för Daniel Tynell. FOTO: Amer Sports.

I vinter blir det Salomon från topp till tå för Daniel Tynell. FOTO: Amer Sports.

Tynell på Salomon från topp till tå

Team Tynell har inför säsongen 2013-2014 skrivit ett helt nytt samarbetsavtal med Salomon som innebär att de blir de första åkare som väljer Salomon på konfektion, stavar och sedan tidigare skidor, skor och bindningar. 
Team Tynell består av trefaldige Vasaloppsvinnaren Daniel Tynell och hans yngre bror Rikard. 

– Salomon har länge varit ledande på skor och bindningar, när den första skidan kom så var prestandan och kvalitén direkt så bra att det gick att vinna tävlingar på den. Med den nyaste S-lab-staven får jag en produkt som är lätt och tillräckligt styv för min åkstil. 
– Det som dock känns mest spännande är konfektionen. Vi får nu tävlings och träningskläder som kan hjälpa till att öka prestationen och som samtidigt känns otroligt sköna och bekväma på när vi tränar och tävlar, säger Daniel Tynell.

– För Salomons satsning på längdkonfektion så betyder detta oerhört mycket, säger Kalle Zeitz, ansvarig för Salomons längdsatsning i Sverige.
– Det är också första gången som vi jobbar med åkare som har valt vår utrustning från topp till tå och både hårt och mjukt. Vi tror att detta är ett första steg mot fabriksutrustade Team i långloppstävlingar, fortsätter Kalle.
 
– Den konfektion som de kommer att använda, S-Lab Exo, gör att åkaren får lite extra hjälp att kunna prestera på högsta nivå, den ersätter givetvis inte träning men kan förhoppningsvis ge en fördel i tävling och snabbare återhämtning vid träning, utvecklar Anders Andersson konfektionsansvarig på Salomon i Norden.


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör