Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Ski Team Ullmax består av följande åkare: Oskar Kardin,Simon Persson, Robin Norum, Tiio Söderhielm och Anders Jonsson. FOTO: Ski Team Ullmax.

Ski Team Ullmax består av följande åkare: Oskar Kardin,Simon Persson, Robin Norum, Tiio Söderhielm och Anders Jonsson. FOTO: Ski Team Ullmax.

Ullmax bildar nytt skidteam i Sverige

Fem av Sveriges duktigaste skidåkare bildar nytt team, med stöd från underställsproducenten Ullmax.
Denna helg presenteras Ski Team Ullmax. Fem välmeriterade svenska seniorer ingår ett nytt samarbete. Med sig i laget får de ledare från grannlandet Norge, samt huvudsamarbetspartner Ullmax, som nu verkligen riktar in sig mot längdskidåkarna i Skandinavien.

- Det blir väldigt spännande att starta detta samarbetet. Ullmax samarbetar och stöder föreningslivet i Skandinavien så åkarna kommer bli fina ambassadörer för våt koncept och våra produkter, säger VD för Ullmax, Oskar Axelsson.

​Robin Norum, Oskar Kardin, Tiio Söderhielm, Anders Jonsson och Simon Persson är åkarna i teamet. Tillsammans har de en lång meritlista, men fokus är framåt och målsättningarna höga.
- Vi vill fightas om platser till världscupen, VM och Tour de Ski, samt OS 2014.Dessa killar har ett enormt potential och tillsammans ska vi utvecklas till världsnivå, säger manager Thomas Furuheim.
- Det är en fin blandning av typiska sprinters, traditionella åkare och åkare med en extra kapacitet på de längre distanserna. Vi ser det som en stor fördel, där vi kan utnyttja och få lärdom av varandra.

Tävlar i Lidingöloppet
Ski Team Ullmax rivstartar säsongen med att springa Lidingöstafetten och Lidingöloppet i helgen.
- Tävlingssäsongen på skidor närmar sig, men det ska bli väldigt kul att få på sig teamkläderna och köra första tävlingen för teamet nu i helgen. Jag ser fram emot en spännande säsong och har stor tro på att teamet kan hjälpa mig nå de målen jag satt upp för vintern, säger Tiio Söderhielm, som för två säsonger sen var med Svenska landslaget till VM i Oslo.

På ledarsidan har teamet samlat ihop följande rutinerade gäng från både Sverige och Norge: Gunnar Hammarberg, Thomas Furuheim, Espen Selboskar, Anders Henriksson och Morten Nilstad Pettersen.


Tävlingar och Evenemang

 19/01/2018Skid- & Yogaläger
 20/01/2018MORALOPPET 44 kmLängdåkning
 21/01/2018Hornbergsloppet 42 kmLängdåkning
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
 27/01/2018Sixten Jernberg Memorial RaceLängdåkning
 27/01/2018Harsa Ski MarathonLängdåkning
 28/01/2018Lima Skate MaratonLängdåkning
 28/01/2018StråkenloppetLängdåkning
 31/01/2018Resa till Dobbiaco Cortina med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör