Annonsör
Annonsör



Annonser












Jimmy Birklin ser med stolthet fram emot Nordic Ski Convention i Falun som kan bli en perfekt kickstart på skidsäsongen. FOTO: Svenska Skidspelen.

Jimmy Birklin ser med stolthet fram emot Nordic Ski Convention i Falun som kan bli en perfekt kickstart på skidsäsongen. FOTO: Svenska Skidspelen.

Unik skidmässa i Falun – en kickstart på säsongen

En knapp månad återstår till premiären av Nordic Ski Convention i Falun den 3-5 november.
En unik skidmässa i Sverige som blir ett extra evenemangsområde för Svenska Skidspelen och bidrar till att utveckla skidintresset både i Falun och övriga landet.

– Det är med stolthet som vi presenterar den här kickstarten på skidsäsongen. Det här är en fantastisk möjlighet att lyfta svensk skididrott, säger Jimmy Birklin, VD i Svenska Skidspelen.

Inom Svenska Skidspelen finns en tydlig ambition att evenemanget ska vara långsiktigt, hållbart och ekonomiskt stabilt. I linje med den ambitionen jobbar Svenska Skidspelen för att skapa fler evenemang. Nordic Ski Convention ska bli ett årligen återkommande arrangemang.

– Det här kan bli något stort eftersom detta är första gången det arrangeras ett konvent av det här slaget i Sverige. Målgruppen är alla som är intresserade av skidåkning. Elit, motionärer, ungdomar, äldre, ledare, leverantörer, sponsorer och media. Tillsammans bildar de en riktigt spännande mötesplats, som dessutom kan kombineras med egen skidåkning. Det är häftigt, säger Jimmy Birklin.

Flera faktorer som gör att mässan kan bli en succé:

  • Ett unikt mässområde på Lugnet i Falun. Inomhus i Jalas Arena med utställare, föreläsningar och givna mötesplatser. Utomhus mellan hästskon och bromsplanen vid hoppbackarna. Perfekt för utomhusaktiviteter. Skidor är ju en utomhussport.
  • Egen skidåkning. Det går att kombinera konventbesöket med egen skidåkning – med eller utan instruktör. Snö finns på skidarenan vid konventområdet.
  • Konventet omfattar alla nordiska grenarna (längd, backhoppning och nordisk kombination). Det finns inget tidigare exempel på den kombinationen. De som vill kan testa backhoppning.
  • Möjlighet att åka upp i stora hopptornet, se utsikten, uppleva backhoppning och uppleva skidmuséet.
  • Spännande föreläsare som exempelvis skidprofilerna Johan Olsson, Torgny Mogren, förbundskaptenen Rikard Grip och Vasaloppets VD Eva-Lena Frick.

– När det gäller Johan Olsson kommer besökarna, efter föreläsningen, att få möjlighet till personliga samtal med honom uppe i hopptornet vid skidmuséet, som ingår i entrébiljetten till mässan, säger Jimmy Birklin.

Han är glad över det engagemang som finns kring Nordic Ski Convention.

– Svenska skidförbundet, Falu kommun och klubbarna i skidspelsföreningarna har visat ett stort intresse att göra detta till en perfekt start på skidsäsongen. Det värmer och bidrar till känslan att detta kan bli något riktigt bra.

De som är mer intresserade av Nordic Ski Convention kan gå in på Svenska Skidspelens nya uppdaterade hemsida: www.skidspelen.se

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör