Annonsör
AnnonsörAnnonser
Evelina Settlin ser ut att åka mot totalseger i Intersport Cup när cupen avslutas i Skellefteå. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Evelina Settlin ser ut att åka mot totalseger i Intersport Cup när cupen avslutas i Skellefteå. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Upplagt för en rysare i Skellefteå

Till helgen avslutas säsongens Intersport cup med tävlingar i Skellefteå. Traditionsenlig individuell start över 15 och 30 km och sprint, allt i klassisk teknik, står på programmet.
Tävlingarna i Skellefteå är förutom finalen i Intersport cup också för-SM då SM-veckan 2018 arrangeras i Skellefteå.

Det är ett riktigt fint startfält anmält med över 110 åkare per tävlingsdag. Många åkare har haft en fin säsong och förutom de som är uttagna till världscupsavslutningen i Kanada så är hela den nationella eliten på plats.

Officiella anmälningslistor

– Vi är beredda, det kommer bli fina tävlingar på våra populära banor och ett bra test inför nästa års SM-vecka. säger tävlingsledare Thomas Granlund i arrangerande Skellefteå SK.

– Det har varit varmt sista dagarna men underlaget har klarat det hela fint så det kommer inte vara några problem. Det kommer bli väldigt spännande att se hur årets Intersport cup slutar med tanke på hur ovisst det är. forsätter Granlund.

Och visst är det så, det kommer vara en kamp ända in i kaklet i både dam- och herrklassen. Intersport cup består denna säsong av elva deltävlingar och nio av dem räknas i den totala cupen. Det kan alltså bli omkastningar när nu resultat börjar strykas.

I damklassen leder Evelina Settlin, Hudiksvalls IF med 62 poäng före Maja Dahlqvist, Falun-Borlänge. För att Dahlqvist ska ha en chans på slutsegern så måste Settlin ta få poäng under helgen, ett långsökt scenario då Settlin visat mycket fin form den senaste tiden.

Kampen om andraplatsen och bakåt är desto tätare. Maria Nordström, Ulricehamns IF är trea och har endast 14 poäng fram till Dahlqvist. Elin Mohlin, Åsarna IK, är fyra och har åtta poäng fram till Nordström och femman Sofia Henriksson, Piteå Elit, har bara tre poäng fram till fjärdeplasten.

Bakom de fem i topp finns ytterligare några åkare som har en chans att utmana med bra resultat under helgen. Av åkarna i toppen är alla anmälda utom Sofia Henriksson som i och med detta inte kommer att kunna vara med i slutstriden.

I herrklassen så får vi med största sanolikhet ett ledarskifte då totalledaren Viktor Thorn, Ulricehamns IF, inte kommer till start. Thorn är en av de åkare som är på landslagsuppdrag i Kanada. Istället talar mycket för att slutstriden blir en kamp mellan Johan Häggström, Piteå Elit och Anders Svanebo, Stockviks SF. Dessa ligger just nu på plats två och tre och det skiljer bara 14 poäng dem emellan och maximalt 56 poäng fram till ledning.

Totalfyran Simon Andersson, Falun-Borlänge, kommer inte till start i helgen och då blir det svårt att behålla platsen. För femman Björn Sandström, Piteå Elit och sexan Erik Silfver, IFK Umeå, har inte mer än 34 poäng fram till Andersson och sett till deras resultat tidigare i vinter torde det vara möjligt att de passerar Andersson.

Totalställning Intersport cup inför finalhelgen

Tävlingarna startar kl. 10:00 för damerna på lördagen och kl. 11:00 för herrarna. Söndagens sprinttävlingar startar kl. 09:30 med prologerna och finalpasset börjar kl. 11:00. Livetidtagning kommer att ske via FIS live och i FIS app.

Tävlingarnas officiella webbplats

Intersport cups officiella webbplats

 


Tävlingar och Evenemang

 03/08/2018KlarälvsrullenRullskidor
 18/08/2018SockenrullenRullskidor
 21/08/2018VärnamorullenRullskidor
 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör