www.langd.se

Palltrion på 15 kilometer skejt i Toblach: Simen Hegstad Krüger, Sergey Ustiugov och Alexander Bolshunov. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Palltrion på 15 kilometer skejt i Toblach: Simen Hegstad Krüger, Sergey Ustiugov och Alexander Bolshunov. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Ustiugov tillbaka som vinnare - Halfvarsson åtta

Det blev stor rysk dominans med fyra åkare bland de sju bästa på andra Tour de Ski-etappen i Toblach.
Högst upp på pallen fick Sergey Ustiugov kliva när han tog segern 12,2 sekunder före norske OS-mästaren Simen Hegstad Krüger.
Calle Halfvarsson åkte in som åtta, 43 sekunder efter Ustiugov.

Dagens resultatlista pekar på att det som väntat kommer att handla mycket om Ryssland och Norge i herrklassen. Ustiugov var tillbaka och visade sitt gamla jag och vann klart före Hegstad Krüger.

Calle Halfvarsson var ensam av de svenska åkarna att ha något med toppstriden att göra idag. Calle öppnade starkt och låg trea efter första varvningen efter 5 kilometer. Sen föll han tillbaka något men det var ändå ett bra lopp. Calle hade flera av förhandsfavoriterna strax bakom sig i listan idag.

– Jag klappade igenom. Första varvet gick bra och jag visste inte att det var Ustiugov jag kom ihop med. När jag gick om han så körde jag lite för fort ett tag. Det straffade mig lite, sa Halfvarsson till SVT.

– Jag får lugna ner mig lite till nästa lopp om det ska bli ett jämnare genomfört lopp. Nu blir det lite för fort i början, men samtidigt, man lär ju testa om man ska vara med däruppe, fortsatte Calle.

Så här sammanfatta Halfvarsson sin start på touren.

– Det är väl ingen drömstart på touren. I går var en dålig dag men det här är ett litet steg framåt även om jag är långt efter Ustiugov. Jag sätter ett OK minus på den här starten. Jag är hyfsat med i alla fall.

Calle Halfvarsson på väg mot åttonde plats i Toblach. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.
Calle Halfvarsson på väg mot åttonde plats i Toblach. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Övriga svenskar räckte inte till idag. Oskar Svensson var andre svensk som 38:a en och en halv minut bakom segraren. Viktor Thorn och Daniel Rickardsson var 44:a och 45.a och av dessa hade vi förstås väntat mer.

I toursammandraget leder nu dagens trea Alexander Bolshunov sex sekunder före Ustiugov.. Trea är Johannes Hösflot Kläbo som blev tolva idag. Calle Halfvarsson ligger på tionde plats 59,1 sekunder efter Bolshunov.

Nu väntar vilo- och resdag och touren fortsätter på nyårsdagen med fristilssprint i Val Müstair, Schweiz.

 

Resultat
Tour de Ski, Toblach
Herrar 15 km fri stil

1. Sergey Ustiugov 30.34,1
2. Simen Hegstad Krüger + 12,2
3. Alexander Bolshunov + 21,9
4. Andrey Melnichenko + 27,4
5. Didrik Tönseth + 28,0
6. Clement Parisse + 30,1

8. Calle Halfvarsson + 43,0
38. Oskar Svensson + 1.31,9
44. Viktor Thorn + 1.43,2
45. Daniel Rickardsson + 1.44,2
68. Simon Lageson + 2.20,3
69. Karl-Johan Westberg + 2.22,1
82. Teodor Peterson + 3.22,3

Officiellt resultat

Tourställning

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...
Här rullar Fredrik Erixon genom Tomelilla under sista dagen på sin 28 dagars rullskidresa genom Sverige.

Fredrik gjorde det han drömde om - en månad på rullskidor genom Sverige

28 dagar tog det för Fredrik Erixon att åka rullskidor från Karesuando till Smygehuk. – Jag var orolig för att kroppen inte skulle palla. Men faktum är att jag är starkare nu och det var egentligen a...