Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Medaljtrion på SM-sprinten: Viktor Thorn, Ulricehamns IF, silver, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, guld och Oskar Svensson, Falun Borlänge SK, brons. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.
Medaljtrion på SM-sprinten: Viktor Thorn, Ulricehamns IF, silver, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, guld och Oskar Svensson, Falun Borlänge SK, brons. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Vass Calle Halfvarsson tog SM-guld i sprint

Calle Halfvarsson reste sig snabbt efter gårdagens bottennapp på tremilen. Idag dominerande han SM-sprinten i stor stil.
– Det är kul att jag får ta ett SM-guld för Sågmyra och den lilla klubben. Det har nog hänt sedan tidigare men det var nog väldigt längesen, sa Calle till SVT Sport.

Viktor Thorn var snabbast i prologen närmast före Calle. Halfvarsson var säker segrare i både kvart och semi. Thorn vann sin kvart före Teodor Peterson. I semin var det ombytta roller

Finalen blev en riktigt snabb historia. Åktiden var tio sekunder snabbare än något annat heat i tävlingen.

I finalen gjorde Halfvarsson sitt segerryck i den sista långa backen.

– Jag hade haft en bra trend i den backen i varje heat. Jag var inställd på att det var där jag kunde avgöra, berättade Calle för SVT.

Viktor Thorn såg stark ut i finalen men i den backen hängde han inte med.

– Calle kom starkt i sista backen och jag är nöjd med att ta silver med tanke på att ingenting fungerade i går. Målet var att kunna avgöra där för medaljer, så det var bra att Calle kom där och drog upp tempot, menade Thorn.

Där bakom knep Oskar Svensson bronset före Teodor Peterson. Femma blev Anton Hedlund och sexa Olof Jonsson.

Resultatlista herrar final torsdag

Stege sprint herrar torsdag

Resultatlista herrar prolog torsdag

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...