Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sverige runt

Om en dryg vecka är det dags för Bessemerrullen i Högbo som är seedningsgrundande för vinterns Vasalopp. FOTO: Bessemerrullen.

Om en dryg vecka är det dags för Bessemerrullen i Högbo som är seedningsgrundande för vinterns Vasalopp. FOTO: Bessemerrullen.

Vem tar hem Bessemerrullen i år?

Bessemerrullen förbereder sig för tredje upplagan som går av stapeln lördag 16 september.
En stor nyhet för alla deltagare är att loppet, som ett av få svenska rullskidlopp, är seedningsgrundande för vinterns Vasalopp.

– Upplägget är det samma som förra året med ungdomtävling inne på Högbos helt bilfria Pay-and-Ski bana och distanserna 26 och 52 kilometer för juniorer, motionärer och elit på en envarvsbana, berättar tävlingsledaren Lars-Erik Enquist.
 
– När jag tittar på startfältet från tidigare år är det väldigt stor andel av åkarna från Vasaloppets främre startled. Jag skulle vilja se fler rullskidåkare som tar chansen till ett bra träningspass och att bli sporrad av att åka tillsammans med andra - samtidigt som man har chansen att påverka sin startledsplacering, fortsätter Enqvist.

– Att testa på ett rullskidlopp över 26 kilometer är ju också ett riktigt bra alternativ. Vi välkomnar alla som vill komma. Förra året var spännvidden i ålder från 12 till 75 år och detta vill vi gärna slå i år, säger Engqvist vidare.
 
Bessemerloppet och småsyskonet Bessemerrullen brukar ha ett intressant startfältet på elitsidan. På herrsidan börjar startfältet ta form, redan anmälda är Jimmie Johnsson och Anton Karlsson från Team Lager 157 och fjolårssegraren Jens Eriksson och Rikard Tynell från Team Tynell.

Blir det någon av dessa som tar hem segern eller blir det någon som ännu inte anmält sig?
 
Mer info om Bessemerrullen finns här.


Tävlingar och Evenemang

 09/03/2018Resa till Engadin Skimarathon med GSToursLängdåkning
 24/03/2018TornedalsloppetLängdåkning
 14/04/2018Fjälltopploppet motionsklass
 25/04/2018Resa till Svalbard Skimaraton med Global Sports Tours (GStours)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör