Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Stina Nilsson och Charlotte Kalla kan konstatera att det inte blir något vinter-OS i Sverige 2026.
Stina Nilsson och Charlotte Kalla kan konstatera att det inte blir något vinter-OS i Sverige 2026.

Vinter-OS 2026 till Italien

När omröstningen om värdskapet för vinter-OS och Paralympics 2026 hölls i Lausanne på måndagskvällen så föll valet på Italien och Milano-Cortina. Italien vann omröstningen mot Sverige med 47-34.

Efter beskedet har Svenska skidförbundet skickat ut ett pressmeddelande med kommentarer från Charlotte Kalla och Stina Nilsson.

– Trist besked. Jag hoppades av hela mitt hjärta men ibland blir det inte som man önskar och vill. Vi får istället gratta Italien, Milano-Cortina till vinter OS 2026. Bara att bryta ihop och komma igen, som Per Elofsson sa efter ett lopp i Salt Lake City 2002, är Charlotte Kallas kommentar.

– OS är ett väldigt fint arrangemang oavsett var det hamnar, men givetvis hade jag och många andra verkligen hoppats på att vi skulle få det till Sverige. Men jag tror att Turin också blir en bra värd, säger Stina Nilsson.

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...