Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sergej Ustiugov kommer till start vid den svenska säsongspremiären - tv-sända Gällivarepremiären 17-19 november. FOTO: Rolf Zetterberg.

Sergej Ustiugov kommer till start vid den svenska säsongspremiären - tv-sända Gällivarepremiären 17-19 november. FOTO: Rolf Zetterberg.

VM-kungen Ustiugov startar i Gällivare!

Det blir en riktigt stjärnspäckad start när skidsäsongen inleds med den tv-sända Gällivarepremiären 17-19 november.
VM-kungen från Lahti, Sergej Ustiugov, är klar för start liksom samtliga ryska landslagsåkare!

Den ryska truppen består av närmare 80 åkare som öppnar tävlingssäsongen i Gällivare. Däribland Alexander Legkov och Jevgenij Belov som gör tävlingscomeback efter att ha varit avstängda sedan i december förra året som en följd av misstankar om manipulerade dopingprov i samband med OS i Sotji, men som väntas bli fria att tävla igen från 1 november.

– Otroligt kul att vi får den här uppställningen och kan bjuda in både tävlande och publik till en riktig skidfest. Vår målsättning är ju att göra den officiella svenska premiären till en stor internationell tävling där det svenska landslaget får mäta sina krafter mot riktigt bra internationellt motstånd och vi har kommit en bra bit på vägen med det jobbet, säger tävlingsledaren Leif Johansson.

Sergej Ustiugov, som vann två guld och tre silver under Lahti-VM, blir utan tvekan en riktigt bra värdemätare för Marcus Hellner, Calle Halfvarsson och de andra inför starten på OS-säsongen.

Ustiugov trivs väldigt bra i de tuffa spåren på Hellnerstadion där han tidigare tränat under flera år. Nu kommer han och de övriga ryska åkarna att tillbringa tre veckor i Gällivare för uppladdning inför världscupstarten.

Truppen innehåller många internationella toppåkare på både dam- och herrsidan. Enligt rapporter från de ryska tränarna ska Legkov och Belov vara i mycket god form trots den långa tävlingsfrånvaron och riktigt laddade för att göra comeback på den internationella scenen efter den mycket ifrågasatta avstängningen.  

– Vi är väldigt glada att vi kan komma till Gällivare då vi vet att det bjuds på perfekta förhållanden där. Det är ett mycket viktigt läger inför OS-säsongen och vi ser verkligen fram emot att få starta tävlingssäsongen med att köra Gällivarepremiären, säger Markus Cramer, tränare för det ryska herrlaget.

Och det är inte bara det ryska landslaget som väljer Gällivare för uppladdningen inför världscupstarten. Sedan tidigare är det klart att Kanada och Slovakien också lägger sina novemberläger i Gällivare och öppnar tävlingssäsongen där.

– Vi har dessutom en dialog med ytterligare ett par nationer om läger i Gällivare och medverkan i premiären och vi kommer inom kort att kunna presentera ytterligare intressanta namn i ett redan stjärnspäckat startfält, säger Leif Johansson.

Program Gällivarepremiären 2017
Fredag 17 november Distanslopp 5/10 kilometer fri stil
Lördag 18 november Distanslopp 10/15 kilometer klassisk stil
Söndag 19 november Sprint klassisk stil  

Sveriges Television direktsänder tävlingarna under lördag söndag och i samband med detta har den populära Vinterstudion också sin säsongspremiär på plats på Hellnerstadion.

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör