Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kaisa Mäkäräinen, Dorothea Wierer och Ekaterina Yurlova-Percht på pallen efter sprinten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/Hans Osterauer.
Kaisa Mäkäräinen, Dorothea Wierer och Ekaterina Yurlova-Percht på pallen efter sprinten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/Hans Osterauer.

Wierer i topp - Brorsson tolva

Skidskyttevärldscupen rullade idag vidare med sprint i Hochfilzen. Bäst av de svenska damerna åkte Mona Brorsson som slutade tolva.
Det blev tight om segern där Dorothea Wierer vann sex tiondelar före Kaisa Mäkäräinen.

Mona Brorsson hade en bom i stående och var 56,8 sekunder bakom Wierer. Segrande Wierer och Mäkäräinen hade också en bom i stående.

Mona åkte klart snabbast av de svenska tjejerna och har visat en stabil nivå i inledningen på säsongen.

– Jag är lite förvånad men jag är såklart jättenöjd. Jag har aldrig varit så här nära i tid, förutom när jag varit i toppform. Att kunna prestera så här i december. Jag är jätteglad, kommenterade Mona sin insats för SVT.

– Förhoppningen är att detta ska var någon slags grundform. Vi har tränat hårt och ska vara bäst efter nyår, fortsatte hon.

Linn Persson hade en bom i liggande och var runt halvminuten efter Brorsson på 30:e plats.

Hanna Öberg blev 35:a med två bom i stående. Hanna som precis kom tillbaka efter sjukdom som gjorde att hon missade de senaste tävlingarna.

– Klart det var tufft, jag hade inte förväntat mig nått annat. Kroppen är inte som den var förra veckan direkt, sa Hanna till SVT.

Emma Nilsson slutade 42:a med samma skjutresultat som Öberg. Anna Magnusson hade en tung dag med totalt fyra bommar och blev 82:a.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Snart drar tredje säsongen av Snö & Tö Rullskidstour igång. FOTO: Snö & Tö.

Snö & Tö Rullskidtour drar igång 4 maj

För tredje året i rad genomförs Snö & Tö Rullskidtour med deltävlingar och Stockholms- och Upplandstrakten. – Intresset för årets tävling är stort och vi från Snö & Tö och arrangerande klubbar har so...
2015. Nästa vinter får vi se Petter i Team Ragde Eiendom.  FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Petter Eliassen till Team Ragde Eiendom

Petter Eliassen gjorde i vintras en stark comeback i Visma Ski Classics med segrar i Marcialonga, Kaiser Maximilan Lauf och Birkenbeinerrennet. Nu är Petter klar för ett nytt lag nästa vinter - Team ...
Starten på Grönklitt Hill Climb med åkare i alla åldrar. FOTO: Marcus Laggar.

Blandat startfält på Grönklitt Hill Climb

Grönklitt Hill Climb på påskdagen såg ett blandat startfält klättra upp till Toppstugan i Grönklitt. – Familjer, barn, ungdomar, tjejer, killar, utklädda och elit på samma startlinje. Glädjande och r...