Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Alliansloppet i Trollhättan blir ett av tre lopp i World Classic Tour på rullskidor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Alliansloppet i Trollhättan blir ett av tre lopp i World Classic Tour på rullskidor. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

World Classic Tour med tre rullskidlopp

Tre lopp - men bara en vinnare.
World Classic Tour på rullskidor kommer att hållas för första gången under sommaren 2016. Tre lopp valts för utmaningen - Blinkfestivalen och Olaf Skoglunds Minneslöp i Norge och Alliansloppet i Sverige.

World Class Tour skapades för att fylla ett uppdämt behov av en sommarturné för längdåkare som matchar vintersäsongens tävlingar.

Ambitionen är att låta eliten tävlar sida vid sida med motionärer och lyft rullskidor som sport till en ny nivå.

- World Classic Tour kommer att vara en stor möjlighet för skidmotionärer att mäta sina prestationer med eliten under precis samma villkor, säger Magnus Larsson, World Classic Tour.

Den första upplagan av tävlingen kommer att bestå av tre klassiska lopp i Sverige och Norge, med början på Blinkfestivalen i juli. Den andra tävlingen äger rum i Trollhättan, Sverige under Alliansloppet i augusti. Och genom att åka Olaf Skogslunds Minneslöpp fullföljer åkarna utmaningen i september.

Läs mer på worldclassictour.com

Siste nyheter

I Fantasy Biathlon kan du starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Nove Mesto.

Fantasy World Cup Nove Mesto: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Nove Mesto så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Moa Molander Kristiansen ledar Volkswagen cup en poäng före Maria Nordström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa och Gustaf leder Volkswagen cup

Efter helgens tävlingar i Östersund, som både var deltävling i Skandinavisk cup och Volkswagen cup, så leder Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge SK och Gustaf Berglund, IFK Mora SK den svenska se...
Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/ Hans Osterauer.

Sverige världscupvinnare - med reservlag

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger på världscupstafetten i Hochfilzen. Det blev spännande när Sebastian fick använda ett extraskott i sista skjutningen. Men Samuelsson åkte ifrån Norges Ch...