Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sex mil långa Ylläs-Levi är nytt finallopp för Visma Ski Classics. 8 april är det dags för det nya loppet i norra Finland.

Sex mil långa Ylläs-Levi är nytt finallopp för Visma Ski Classics. 8 april är det dags för det nya loppet i norra Finland.

Ylläs-Levi nytt finalopp för Ski Classics

Nya långloppet Ylläs-Levi, 60 kilometer klassisk stil, i norra Finland är nytt finallopp för Visma Ski Classics.
Premiärloppet går lördag 8 april och tävlingen kommer att vara avsluta Ski Classics de kommande tre åren.

Tävlingschefen för Ylläs-Levi, Teemu Virtanen, menar att det här är en dröm för många finska långlopsskidåkare:

– Ylläs-Levi blir ett härligt uppsving för finsk långloppsskidåkning. Ski Classics har banat väg för sporten i sex år nu och äntligen kan Finland kan vara en del av familjen, säger Virtanen och fortsätter;

– Två perfekta skidorter med garanterad snö och den majestätiska naturen i Lappland och en erfaren organisation garanterar ett bra arrangemang.

Starten på loppet sker i mitten av Ylläs Ski Resort vid slalombackarna och loppet går sedan genom naturskönt landskap över fjällen och genom Lapplands vildmark. Målet är i centrum av idylliska Levi.

yllas_levi_bana.jpg
Bansträckningen för Ylläs-Levi.

Ylläs-Levi har funnits i flera år som ett inofficiellt lopp. Förra året var första gången loppet blev officiellt då en liten grupp längdåkningsentusiaster beslutade att anordna en lopp mellan Finlands två mest kända skidorter. Och till våren blir alltså loppet final på Ski Classics.

– För Ski Classics har ett lopp i Finland har varit i fokus under några år. Så nu är vi mycket nöjda med det här nya loppet i en fantastiska natur som en del av touren. Både Ylläs och Levi har hittills varit mest känd som alpina orter. Nu kommer de att få mer intresse från längdåkare runt om i Europa, och förhoppningsvis kan vi hjälpa dem att expandera ytterligare som kompletta vinterdestinationer, säger Visma Ski Classics VD David Nilsson.

Anmälan till Ylläs-Levi öppnar torsdag 15 september.

Mer information finns på:
www.yllaslevi.com
www.vismaskiclassics.com


Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör