Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
MAGDALENA PAJALA slet i monsterbacken Alpe Cermis, men både hon och kompisen Lisa Larsen tyckte Tour de Ski var en stor upplevelse. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

MAGDALENA PAJALA slet i monsterbacken Alpe Cermis, men både hon och kompisen Lisa Larsen tyckte Tour de Ski var en stor upplevelse. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

- Trodde Touren skulla ha varit hårdare…

Magdalena Pajala och Lisa Larsen fullföljde sin första Tour de Ski och var inte alls skrämda av de åtta tävlingarna på tio dagar.
- Nej, jag trodde jag skulle bli tröttare, säger Magdalena och Lisa håller med.

- Det här gör jag gärna igen. Vi hade aldrig tanken på att bryta och vi hade jättemycket kul på vägen, säger Lisa, som nu kommer att koncentrera sig på JVM i tyska Hinterzarten.
- Men först är det DM i Stockholm och det är ju årets höjdpunkt, skrattar hon.
- För mig blir det skid-SM på hemmaplan, säger Magdalena, som var nöjd med flera av sina lopp på Touren – speciellt det klassiska loppet i Toblach.
- Och nu vet jag att jag hänger med i klassisk sprint, det är viktigt, säger hon.
- Att jag inte blev tröttare på slutet kanske kom av att jag åkte för sakta…
 

Anna Olsson tillbaka?

Magdalena Pajala trivdes inte i monsterbacken upp till Alpe Cermis och hade sämsta tiden av damerna.
Men hon fullföljde – liksom 19-åriga stockholmskan Lisa Larsen.
- Det var aldrig snack om att ge upp. Inte på hela touren hade vi såna tankar, säger de båda.
Magdalena kom in som reserv för Anna Olsson, som inte kunde ställa upp på grund av skadan hon ådrog sig i axeln under sprinten i Davos i december. Under måndagen möttes de båda på flygplatsen i München då de svenskar som varit på träningsläger i Pontresina strålade ihop med de åkare och ledare som kom från Tour de Ski.
- Jag är inte i form än, men förhoppningsvis åker jag i Otepää i helgen som kommer, säger Anna Olsson, som gärna sett att hon kommit snabbare tillbaka.
Men än är det givetvis tid för Anna att hitta formen till OS i Vancouver i februari.

Sara magnetröntgas
Något OS blir det som sagt troligen inte för Sara Lindborg.
Hon åkte med laget hem igår med gipsad armbåge och skall magnetröntgas i Sverige.
- Jag blir kvar i Stockholm och skall på Sophiahemmet direkt för röntgen. Sedan får vi se hur lång tid det tar innan jag kan åka igen.
Sara kommer inte ihåg vad som hände när hon krockade med en ryska i lördagens masstartslopp i Val di Fiemme, där hon låg helt uppe i täten vid utgången på slutvarvet.
- Men armbågen var ur led på två ställen. Den hoppade tillbaka av sig själv, men det gjorde ordentligt ont, säger Sara, som nu kommer att försöka träna alternativt tills hon kan använda armen igen.
- Jag kan ju åka utan stavar och dessutom cykla, säger hon optimistiskt.
Några goda tips fick hon på flygplatsen av Anna Haag som i somras bröt handleden och tvingades till alternativ träning under en period.
 

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...