Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Therese Johaug utmanar långloppseliten på Birken och Reistadlöpet efter OS i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaug utmanar långloppseliten på Birken och Reistadlöpet efter OS i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug åker Birkebeinerrennet och Reistadlöpet

Therese Johaug kommer att utmana långloppseliten i Visma Ski Classics på två lopp i vinter: Birkebeinerrennet och Reistadlöpet.
– Det är planen och hon kommer att tävla för oss, säger teamchefen i Team Ragde Charge, Magnar Dalen, till TT.

– Therese Johaug har sitt fokus på OS och världscupen, men sedan ska det bli intressant att se vad hon kan göra mot andra långloppsåkarna i exempelvis Birkebeinerrennet. Där kommer hon att åka med fästvalla samtidigt som de andra stakar. Därför måste hon ha fyra-fem minuters lucka för att kunna vinna, berättar Magnar Dalen för TT.

Birkebeinerrennet avgörs den 19 mars och Reistadlöpet på en mycket kuperad bana i Nordnorge den 2 april. En bana där fästvalla under skidorna för Johaug också kommer att ge henne möjligheten att gå loss tidigt. Hon får använda samma taktik där som på Birken.

Marit Björgen åker för samma team som Johaug, Team Ragde Charge, och har inspirerat norskan att fler långlopp. Så också Johaugs bror Karstein som var stark i Visma Ski Classics i vintras och nu gör en ännu större satsning inför kommande vinter.

Duon Björgen och Johaug blir något att bita i för Lina Korsgren, Team Ramudden och Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team på Birkebeinerrennet och Reistadlöpet.

Björgen och Johaug bor ganska nära varandra i trakten av Holmenkollen och tränar en del tillsammans.

Senaste nyheterna

På lördag 30 oktober öppnar Trysil 6,5 kilometer längdspår med sparad snö från förra vintern. FOTO: Jonas Sjögren.

På lördag startar längdskidsäsongen i Trysil

Trysil öppnar 6,5 kilometer längdspår på lördag och i år återkommer de stora träningsgrupperna och klubbarna efter coronaåret som satte stopp för den typen av samlingar, berättar man i ett pressmeddel...
Runar Skaug Mathisen är en norsk profil i Visma Ski Classics som i vinter representerar svenska Lager 157 Ski Team. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Norske Runar om tuff svensk träning

Norska långloppsåkaren Runar Skaug Mathisen förbereder sig för sin första säsong i svenska Lager 157 Ski Team. Vi tog ett snack med den ståtlige norrmannen i samband med teamets läger på Hallandsåsen...