Therese Johaug utmanar långloppseliten på Birken och Reistadlöpet efter OS i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Therese Johaug utmanar långloppseliten på Birken och Reistadlöpet efter OS i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug åker Birkebeinerrennet och Reistadlöpet

Therese Johaug kommer att utmana långloppseliten i Visma Ski Classics på två lopp i vinter: Birkebeinerrennet och Reistadlöpet.
– Det är planen och hon kommer att tävla för oss, säger teamchefen i Team Ragde Charge, Magnar Dalen, till TT.

– Therese Johaug har sitt fokus på OS och världscupen, men sedan ska det bli intressant att se vad hon kan göra mot andra långloppsåkarna i exempelvis Birkebeinerrennet. Där kommer hon att åka med fästvalla samtidigt som de andra stakar. Därför måste hon ha fyra-fem minuters lucka för att kunna vinna, berättar Magnar Dalen för TT.

Birkebeinerrennet avgörs den 19 mars och Reistadlöpet på en mycket kuperad bana i Nordnorge den 2 april. En bana där fästvalla under skidorna för Johaug också kommer att ge henne möjligheten att gå loss tidigt. Hon får använda samma taktik där som på Birken.

Marit Björgen åker för samma team som Johaug, Team Ragde Charge, och har inspirerat norskan att fler långlopp. Så också Johaugs bror Karstein som var stark i Visma Ski Classics i vintras och nu gör en ännu större satsning inför kommande vinter.

Duon Björgen och Johaug blir något att bita i för Lina Korsgren, Team Ramudden och Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team på Birkebeinerrennet och Reistadlöpet.

Björgen och Johaug bor ganska nära varandra i trakten av Holmenkollen och tränar en del tillsammans.

Senaste nyheterna

Fredrik Jonsson har kämpat i motvind i många år. I morgon åker han 15 kilometer klassiskt i den svenska landslagsdräkten på världscupen i Ruka. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Krönika: Jonsson förtjänar en tålamodsmedalj

I åtta år var Fredrik Jonsson borta från elitskidåkningen på grund av sjukdomsproblem. Hela tiden med en dröm om att ta sig tillbaka till världseliten. I morgon får han återigen ta på sig landslagsdr...
Sebastian Samuelsson går ut med nummer 17 på lördagens 20 kilometer i Östersund. FOTO: Maxim Thore/Bildbyrån.

Startlistor världscupen skidskytte Östersund lördag

I morgon börjar världscupen i skidskytte i Östersund med individuella lopp. Damernas första start är 11.45. Herrarna första start är 15.00.
Calle Halfvarsson hade ingen lyckad sprint på fredagen. Tar han revansch på 15 kilometer klassiskt i morgon? FOTO: Tomi Hänninen/Bildbyrån.

Startlistor 10/15 km klassisk stil Ruka

I morgon väntar 10 och 15 kilometer i klassisk stil vid världscupen i Ruka, Finland. Första start herrar är 10.15 och första start damer 13.30.