Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alliansloppet har imponerande 1300 rullskidåkare till start på lördag - världseliten och motionärer i en härlig blandning. FOTO: Alliansloppet.
Alliansloppet har imponerande 1300 rullskidåkare till start på lördag - världseliten och motionärer i en härlig blandning. FOTO: Alliansloppet.

1300 rullskidåkare till Alliansloppet

Alliansloppet - världens största rullskidlopp - välkomnar i år omkring 1 300 deltagare till Trollhättan på lördag 25 augusti.
Elfte upplagan av loppet sätter nytt rekord med 16 olika nationer representerade: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike, Italien, Polen, Nederländerna, Israel, USA, Vitryssland, Finland, Tyskland, Ryssland, Spanien, Schweiz och Tjeckien!
Alliansloppet bjuder på ett fantastiskt startfält - både elit- och breddmässigt.

Bland alla deltagare så ser vi som vanligt världens bästa långloppsåkare från Guide World Classic Tour och Visma Ski Classics på plats för att försöka ta en prestigefylld seger. Även Några världscupåkare kommer också till start med höga ambitioner om topplatser.

Det är 75 000 kronor i prispengar till respektive segrare i dam- och herrklassen. Tre spurtpriser finns också under loppet för att skapa extra intresse för den stora publikskara som brukar följa loppet på plats.

Alliansloppet sänds live på TV4 Sportkanalen i Sverige och på TV2 Norge. Nytt för i år är att du kan följa tävlingen live på Alliansloppet Action Week:s Facebooksida och på deras Youtube-kanal.

Sändningen startar 13.45 och håller på till 16.00 på lördag 25 augusti.

Vilka ska ta segern i år och lyckas med som Andreas Nygaard och Maja Dahlqvist gjorde i fjol?

Tyvärr så kommer inte Anders Nygaard inte att kunna försvara sin seger på Alliansloppet. Efter en oerhört framgångsrik vintersäsong (seger på Vasaloppet och Birken) har Andreas tagit våren för att studera. Han förbereder sig nu för kommande vintern och siktar på en ny framgångsrik säsong på Visma Ski Classics.

Alliansloppets favoriter:
Anders Mölmen Höst från Team Serneke leder Guide World Classic Tour och har visat en fantastisk form sedan början av sommaren! Tord Asle Gjerdalen och Oskar Kardin från Team Ragde Eiendom är också segeraspiranter. Vi glömmer inte heller den för evigt unge Anders Aukland som kan göra loppet tuff med genom att att sätta riktigt hög fart på klungan.

Tord Asle Gjerdalen längst fram under Alliansloppet i fjol. Gjerdalen är förstås en av favoriterna. FOTO: Alliansloppet.
Tord Asle Gjerdalen längst fram under Alliansloppet i fjol. Gjerdalen är förstås en av favoriterna. FOTO: Alliansloppet.

Ilia Chernousov, Bauer Ski Team kommer också till start. Håll ögonen på honom!
Team BN Bank och deras snabba trio: Morten Eide Pedersen, Simen Östensen och Öystein ”Pölsa” Pettersen räknas givetvis också till favoriterna.

Två världscupåkare som också vill vara med och slåss om segern är Calle Halfvarsson samt schweiziske OS-åkaren Candide Pralong.

Alliansloppet är också unikt för det stora och vassa damelitfältet. I år har arrangörerna jobbat hårt för att få ett fantastiskt startfält på damsidan. 40 tjejer kommer att stå på elitens startlinje.

Hela 40 elittjejer kommer till start på lördag. FOTO: Alliansloppet.
Hela 40 elittjejer kommer till start på lördag. FOTO: Alliansloppet.

Tre åkare från det svenska landslaget kommer till start: Anna Dyvik, Jonna Sundling och den tvåfaldige vinnaren av Alliansloppet, Hanna Falk!

Maja Dahlqvist vann i fjol kommer tillbaka för att försöka försvara segern. Vasaloppsvinnaren från i vintras Lina Korsgren, Åre längdskidklubb, går också för seger.

Världens bästa långloppsåkare, Astrid Öyre Slind, Team Koteng, ledaren av Guide World Classic Tour, Kari Vikhagen Gjeitnes, Team Ragde Eiendom och drottningen av Visma Ski Classics, Britta Johansson Norgren är alla taggade och kommer förstås att vara med och slåss om pallplatserna.

Guide World Classic Tour totalställning finns här:

https://www.worldclassictour.com/standings-2018/

Alliansloppets startlista finns här:

http://www.alliansloppet.se/alliansloppet/startlistor/

Mer information om Alliansloppet finns här:

http://www.alliansloppet.se/alliansloppet/

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...