Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Vinsten för VM i Falun landade på 47 miljoner kronor före dispositioner och skatter. FOTO: Falun2015.
Vinsten för VM i Falun landade på 47 miljoner kronor före dispositioner och skatter. FOTO: Falun2015.

30 miljoner till Falu kommun från VM

När det slutgiltiga ekonomiska resultatet för skid-VM i Falun presenterades så visade det sig landa på 47 miljoner kronor före dispositioner och skatter.
30,5 miljoner går till Falu kommun och 16,5 miljoner till Svenska skidförbundet.

– Nu sätter vi punkt för VM-projektet, och det känns bra att kunna presentera en vinst som överträffar alla förväntningar, berättar VM-generalen Sven von Holst för Dalarnas Tidningar.

Falu kommun får 65 procent av vinsten, motsvarande drygt 30,5 miljoner kronor. Till Svenska skidförbundet går drygt 16,5 miljoner kronor.

– Resultatet är före dispositioner och skatter. Vad kommunen och förbundet gör med pengarna är deras sak. Vi i bolaget har nu gjort vårt och lämnat över pengarna, säger von Holst till Dalarnas Tidningar.

Det var på måndagen som det sista  styrelsemötet för VM-bolaget hölls där bland annat det slutgiltiga ekonomiska resultatet redovisades.
Resultatet var 5 miljoner kronor bättre än det preliminära resultat som presenterades i maj.

– Vi anade redan då att resultatet skulle kunna bli ännu bättre, och det blev det också, säger von Holst.

Biljettintäkterna visade sig vara högre än vad man räknat med. Dessutom blev också kostnaden för avetableringen betydligt lägre än beräknat.

Fakta Skid-VM i Falun

  • 228 000 sålda biljetter.
  • 281 600 åskådare på tävlingsarenan.
  • Cirka 70 000 besökare vid prisceremonierna och andra sidoaktiviteter.
  • 1 600 volontärer.
  • 57 deltagande nationer.
  • 714 tävlande aktiva.
  • 1 250 medierepresentanter.

Källa: dt.se

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...