Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
7mila_logo

7-mila lottar ut 50 000 kr till en vinnare

Långloppet 7-mila är i vinter mer än ett skidlopp. I år är det även ett lotteri där en åkare kan vinna hela 50 000 kronor.
– Det är 50:e gången som 7-mila körs. Därför vill vi bjuda till och sätta knorr på loppet, säger John-Erik Sundh, spårchef, till Västerbottenskuriren.

Vilken åkare som helst som deltar kan vinna de 50 000 kronorna. Störst chans har de som åker hela sträckan, från Vindeln till Robertsfors, 75 kilometer. Alla deltagare får nämligen en lott för varje mil som man åker.

Lotten ingår i startavgiften och ger en lott per åkt mil. Startar man på 75 kilometer får man sju lotter och följaktligen fyra lotter om man åker 42 kilometer, två lotter när man genomför 24 kilometer och en lott vid start på 14 kilometer. Vinnaren kommer att dras efter siste åkare kommit i mål.

7-mila arrangeras söndagen 16 februari. På delar av sträckan är det fortfarande snöbrist men någon oro att det inte ska hinna komma tillräckligt med snö känner inte arrangörerna.

– Det finns en plan B. Att flytta målgången eller på annat sätt göra om sträckningen, men det är inget vi funderar på nu, säger John-Erik Sundh, till Västerbottenskuriren.

Läs mer om 7-mila här.

Siste nyheter

Anton Karlsson närmast före sambon Elin Mohlin och Britta Johansson Norgren på Lager 157 Ski Teams senaste läger i Torsby. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Anton på väg mot sin efterlängtade comeback

I december opererade Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team, sig för diskbråck. Han missade hela Ski Classics-säsongen men kunde se sin lagkompisar rada upp starka prestationer. Nu är Anton på väg tillba...
230 rullskidåkare från 20 länder deltog på  Virtual Alliansloppet i helgen. FOTO: Alliansloppet.

Thyli snabbast på Virtual Alliansloppet

Andra deltävlingen av Virtual World Classic Tour, Virtual Alliansloppet, genomfördes i helgen. 230 rullskidåkare från 20 länder deltog. Snabbast var norrmannen Vetle Thyli, Team Kaffebryggeriet. Thyli...
Märta Rosenberg från Duved tilldelas årets Charlotte Kalla-stipendium.

Årets Charlotte Kalla-stipendium till Märta Rosenberg

Märta Rosenberg är 18-åringen från Duved i Jämtland som i vintras blev bästa svensk på Ungdoms OS i Lausanne där hon tog guld i 5 kilometer klassiskt, silver i skicross och brons i sprint. Nu får hon ...