www.langd.se

Till höger Fredrik Erixon, grundare av CCC1000, tillsammans med Tomas Lindqvist, VD för Högbo Brukshotell. FOTO: CCC1000.
Till höger Fredrik Erixon, grundare av CCC1000, tillsammans med Tomas Lindqvist, VD för Högbo Brukshotell. FOTO: CCC1000.

CCC1000 tränar på snö i Högbo Bruk

CCC1000 och Högbo Bruk Spa kommer under hösten och vintern att starta ett långsiktigt samarbete i syfte att skapa bättre förutsättningar för skidåkning på snö för stockholmare.
CCC1000 står för Cross Country Clinic 1000 och syftar på att deltagarna ska kunna nå en placering bland de tusen bästa i Vasaloppet. Men i gänget finns även de som kommer topp två tusen. Nytt för denna säsong är även en satsning på tjejer och ett CCC1000 i Göteborg.

Fredrik Erixon startade CCC1000 för fyra år sedan och det är nu ett etablerat koncept med veckovisa träningar, läger och tävlingsresor under höst och vintern. I nätverket träffas deltagarna vid ett trettiotal tillfällen för att få hjälp med bland annat personlig träning, skidteknik, livsbalans och nätverkande.

Bland de som är med och coachar och föreläser märks bland annat konditionskonnässören Erik Wickström, fysiologen Mikael Mattsson och Vasaloppsvinnaren Henrik Eriksson.

Initiativtagaren Fredrik Erixon redogör för det nya samarbetet:

– För mig som älskar att åka längdskidor saknas det just nu ett bra och snösäkert alternativ i Stockholm. Efter att ha åkt rullskidor hela hösten vill vi i CCC1000 vara säkra på att vi kan träna på snö, säger Fredrik Erixon.

– Högbo Brukshotells unika närhet till Stockholm och deras konstsnöspår gör det till ett perfekt alternativ för oss, fortsätter Fredrik Erixon. Vi kommer till exempel åka dit efter jobbet och åka skidor på kvällen, äta middag och sova över. På morgonen åker vi ytterligare ett pass före frukost innan vi kommer hem till kontoret igen strax efter klockan 10.00.

Högbo Brukshotell är ett konferens- och relaxhotell med 109 fullt utrustade rum. Hotellet har tolv konferensrum för totalt tvåhundratrettio gäster och är berömt för sin prisbelönta restaurang som serverar såväl bufféluncher som trerättersmiddagar.

Tomas Lindqvist är VD för Högbo brukshotell. Han är entusiastisk över det nya samarbetet.

– Vi fortsätter vårt unika samarbete med Vasaloppet, där Högbo utsetts till officiell träningsanläggning för Vasaloppet, säger Tomas Lindqvist.

– Det känns jätteroligt att vi nu kan erbjuda absolut högsta klass på allt ifrån, hotellrum, matkoncept och träning, fortsätter Tomas Lindqvist. Vi har följt CCC1000 sedan starten och anser att det är ett modernt och mycket intressant projekt som passar oss och vårt befintliga erbjudande mycket väl. Medlemmarna i CCC1000 passar oss och produkten vi erbjuder passar dem. De satsar ju på kvalitet i allt, oavsett om det gäller skidåkning, konferens eller kost, och vill göra allt för att nå sina mål.

Vad är CCC1000?
Förkortningen står för Cross Country Clinic 1000. Namnet syftar på att de cirka trettio årliga deltagarna ska kunna nå en placering bland de tusen bästa i Vasaloppet. Initiativet, som drivs av Fredrik Erixon sedan starten 2012, omfattar ett trettiotal sammankomster och är omskrivet för att locka till sig högpresterande skidälskande. Bland de återkommande deltagarna räknas många namnkunniga ledare från näringslivet.

Läs mer: www.langdskidakning.info och www.hogbobruk.se

 

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...
I vinter är Åsarna Ski Marathon ett Visma Ski Classics Challengers event. FOTO: Åsarna IK.

Åsarna Ski Marathon blir ett Visma Ski Classics Challengers event

13 februari är det dags för 13:e upplagan av Åsarna Ski Marathon. I vinter blir loppet för första gången ett Visma Ski Classics Challengers event. Det är guldglans på loppet med Thomas Wassberg som b...