www.langd.se

Umeå OK:s Ulrik Nordberg är en av åkarna i skidorienteringens landslagstrupp inför hemma-VM i Piteå 2019. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Umeå OK:s Ulrik Nordberg är en av åkarna i skidorienteringens landslagstrupp inför hemma-VM i Piteå 2019. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sverige siktar högt på hemma-VM

Nästa år är det hemma-VM för de svenska skidorienterarna och siktet är såklart högt ställt inför mästerskapet i Piteå.
– Vi ska vara bästa nation och vinna båda stafetterna, säger förbundskapten Frans Wickbom som redan nu presenterar sina landslagstrupper.

Snötäcket börjar så sakteliga ge med sig, men redan nu blickar skidorienteringens förbundskapten Frans Wickbom fram mot nästa vinter.

2019 blir ett speciellt år för det framgångsrika svenska landslaget. VM avgörs nämligen i Piteå, 19-24 mars, samtidigt som JVM och Ungdoms-EM.

– Hemma-VM är något vi redan pratat länge om. Det är det stora målet och det är där vi ska vara som allra bäst, säger förbundskapten Frans Wickbom.

– Vi ska vara bästa nation och vinna båda VM-stafetterna. Det är målet.

Här är de svenska landslagstrupperna för kommande säsong:

A-laget
Tove Alexandersson, Alfta-Ösa OK
Hanna Eriksson, IFK Mora OK
Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik
Magdalena Olsson, IFK Mora OK
Frida Sandberg, Säterbydens OK
Evelina Wickbom, I 19 IF

Erik Blomgren, Umeå OK
Martin Hammarberg, Sundsvall OK
Markus Lundholm. OK Renen
Ulrik Nordberg, Umeå OK
Linus Rapp, IFK Mora OK
Erik Rost, Alfta-Ösa OK

Utvecklingslaget
Elin Lundgren, I 19 IF
Isabel Salén, IFK Mora OK
Klara Yngvesson, Umeå OK

Simon Eriksson, Umeå OK
Sixten Walheim, Robertsfors OK
Rasmus Wickbom, I 19 IF

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.
Stina Nilsson får plats i A-landslaget i skidskytte inför hennes första säsong som skidskytt. FOTO: Håkan Blidberg, Skidskytteförbundet.

Nye sportchefen för skidskytteförbundet: ”Stina är givetvis en drömvärvning”

Skidskytteförbundet presenterar nu Anna-Maria Uusitalo som ny sportchef och hon kunde knappast få en mer spännande start på uppdraget, nämligen hur förbundet på bästa sätt ska kunna stödja Stina Nilss...