www.langd.se

Anton Karlsson ska opereras för diskbråck inom ett par veckor och missar säsongen.. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Anton Karlsson ska opereras för diskbråck inom ett par veckor och missar säsongen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Anton Karlsson opereras - missar säsongen

Lager 157 Ski Team-åkaren Anton Karlsson har sedan i början av september stått utanför tävlingsverksamheten för att rehabilitera ett diskbråck. Förhoppningen har varit att rehab skulle kunna lösa det akuta problemet, men igår efter ytterligare besök hos läkare så gjorde man valet att gå vidare med operation om ett par veckor.

– Vi har hoppats och trott att Anton skulle komma tillbaka med hjälp av rehab och att han skulle vara spelbar senare i vinter, men tyvärr får vi nu konstatera att Anton inte tävlar denna säsong, säger teamets sportchef Anton Järnberg.
 
Karlsson, som har vunnit den gröna sprintvästen i Ski Classics de senaste två säsongerna, tvingas nu se kompisarna i teamet från sidan.
 
– Smärtan är fortsatt hög och funktionen kraftig nedsatt i mitt vänstra ben. Efter att ha haft en väldigt positiv trend och start på min rehabilitering så har det nu tyvärr gått åt andra hållet och just nu är en operation det som är det bästa för mig för att komma tillbaka till normal status med en frisk och smärtfri kropp, berättar Karlsson.
 
Då en intensiv rehab påbörjades i början av september var förhoppningen att Karlsson skulle vara tillbaka i skidspåret redan till vintern. Men samtidigt fanns det med i planen att operation kunde vara det som skulle krävas för att Karlsson skulle komma tillbaka. Laget tappar en av sina spetsåkare men tappar inte tron på Karlsson som skidåkare.
 
– Målet är detsamma, men vägen dit är förändrad. Motivationen är fortsatt väldigt stark, avslutar Karlsson.

 

Siste nyheter

50-årsjubilerande Jizerska Padesatka har röstats fram till vinterns bästa event i Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Jizerska Padesatka vinterns bästa event i Visma Ski Classics

Visma Ski Classics säsong X fick ett hastigt avslut efter Vasaloppet på grund av coronaviruset. Vinterns långloppstour blev nio istället för tolv tävlingar. Efter säsongen har nu Jizerska Padesatka i...
Tomas Bredberg är vinnare av Stora Skidspårspriset 2020. Här är Tomas i spåret på väg upp mot Norra Garberg.

Tomas Bredberg vinnare av Stora Skidspårspriset 2020

En jury från Skidspår.se och Svenska skidförbundet har gjort sitt val. Stora Skidspårspriset 2020 går till Tomas Bredberg vid Norra Garberg Sportcenter utanför Mora.
Nu finns ett stomprogram för rullskidtävlingar 2020 his Svenska skidförbundet. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Stomprogram rullskidor 2020

Svenska Skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har fastställt 2020 års stomprogram för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet kommande sommar samt datum för...