www.langd.se

Simen Hegstad Krüger vann 15 kilometer skejt i Davos på ett övertygande sätt. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.
Simen Hegstad Krüger vann 15 kilometer skejt i Davos på ett övertygande sätt. FOTO: Bildbyrån/Daniel Eriksson.

Krüger suverän vinnare i Davos - Häggström 15:e

Olympiamästaren på skitahlon 2018 Simen Hegstad Krüger var tillbaka i gammal god form och vann 15 kilometer skejt i Davos i suverän stil. Johan Häggström blev bäste svensk på 15:e plats
– En fantastisk känsla att vinna igen. Det var ett hundraprocentigt lopp idag, sa Krüger i segerintervjun.

Krüger var några få sekunder efter Iivo Niskanen i inledningen av loppet men vid fem kilometer var han 1,5 sekunder före och sedan utökade han ledning successivt och till slut blev segermarginalen 19 sekunder.

Norrmannen gjorde ett imponerande lopp och åkte verkligen stort med vägvinnande teknik.

– Det var en perfekt känsla och perfekta skidor idag. Det gäller att inte öppna för hårt på den här banan och det klarade jag bra, sammanfattade Krüger.

Sergey Ustiugov tog andraplatsen en sekund före hemmafavoriten Dario Cologna. Iivo Niskanen gjorde ett av sina bästa skejtlopp och blev fyra. Dagens skräll var britten Andrew Young som slutade på åttonde plats.

Bäst av de svenska åkarna var Johan Häggström på 15:e plats precis minuten bakom Krüger. Johan låg 21:a med fem kilometer kvar men avslutade starkt och plockade sex platser.

– Det här var skönt. Jag var riktigt taggad innan, sa Häggström till SVT Sport.

– Det är en tuff bana där man måste ligga på hela tiden. Jag lyckades hålla bra tryck på sista varvet, fortsatte Johan.

Jens Burman hade stora förhoppningar inför dagen. Inte minst med tanke på hur inledningen på säsongen sett ut. Efter loppet var Burman inte nöjd med sin 21:a plats runt 13 sekunder efter Häggström. Kanske hade inte Jens optimala skidor för dagen men det var inget han själv nämnde.

– Jag är besviken! Det kändes bra i kroppen men resultatet visade något helt annat, sa Jens till SVT Sport.

– Jag tog i som fan i början men var ändå åtta sekunder efter vid första passeringen. Sedan tappade jag stadigt. Jag trodde det skulle gå bättre utifrån känslan, fortsatte Burman.

Världscuppoäng blev det också till Karl-Johan Westberg på 29:e plats. Troligtvis Westbergs bästa distanslopp. Han var 26 sekunder bakom Burman.

Officiellt resultat finns här.

Svenskarnas placeringar:

15. Johan Häggström
21. Jens Burman
29. Karl-Johan Westberg
48. Axel Ekström
57. Björn Sandström
68. Gustaf Berglund

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...