www.langd.se

En ledsen Stina Nilsson tvingas bryta Tour de Ski på grund av skada. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.
En ledsen Stina Nilsson tvingas bryta Tour de Ski på grund av skada. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Stina Nilsson tvingas avbryta touren direkt

Stina Nilsson tvingas avbryta Tour de Ski efter dagens inledande etapp.
– Hon säger att hon inte kan göra sig själv rättvisa. Då är det inte så mycket att göra, berättar landslagets damtränare Magnus Ingesson för SVT Sport.

– Hon har ont på sidan och upp emot armhålan. Hon har haft ont i någon vecka och det funkar inte. Hon har fått behandling och verkligen försökt, men det går inte, på den här nivån måste du vara helt fräsch för att kunna hävda sig, kommenterar Ingesson vidare till SVT Sport.

Stina fick en spricka i revbenet efter att ha ramlat under löpning på en träningsrunda i höstas. Efter förra helgens tävlingar i Planica fick Stina rejält ont i igen.

– Jag fick ganska mycket känningar efter Planica som jag försökt parera, kommenterade Stina för SVT Sport efter dagens lopp,

Stina missade också den svenska säsongspremiären i Gällivare på grund av en axelskada. Men har sedan tävlat i världscupen. Nu tvingas hon bryta ett av vinterns huvudmål redan efter första dagen.

– Det handlar om en skada i en skuldra. Det är ett gemensamt beslut av medicinska teamet, tränare och även de som behandlat Stina för skadan tidigare, berättar landslagsläkaren Jan Wall för SportExpressen.

– Hon åker hem i morgon, fortsätter Wall.

 

Siste nyheter

Svenska skidförbundet bjuder in till en virtuell säsongsfinal i samarbete med RaceOne. Bilden från Fjälltopploppet 2019. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Skidförbundet bjuder in till virtuell säsongsfinal

Svenska Skidförbundet i samarbete med RaceOne har nöjet att bjuda in till en virtuell säsongsfinal i längdåkning 5 april 2020.
Jean-Marc Chabloz blir ny skyttetränare för de svenska landslagsskidskyttarna. FOTO: Håkan Blidberg.

Skidskytteförbundet förstärker med Jean-Marc Chabloz som ny skyttetränare

Efter nyligen avslutad skidskyttesäsong siktar nu skidskytteförbundets landslagsorganisation fram mot nya mål, och man gör det med viktiga, kvalitativa förstärkningar av teamet kring landslagsåkarna. ...
Anders Byström blir ny landslagschef för de svenska längdåkarna och och lämnar rollen i skidskytteförbundet. FOTO: Johan Trygg.

Anders Byström blir ny landslagschef

Efter ett år som landslagschef för svenska skidskytteförbundet och flera år som tränare på elitnivå i både Sverige och Norge kommer Anders Byström nu tillbaka till Svenska Skidförbundet. Där ska han a...