www.langd.se

Daniel Richardsson förstärker Lager 157 Ski Team på Jizerska Padesatka. FOTO: Lager 157 Ski Team.
Daniel Richardsson förstärker Lager 157 Ski Team på Jizerska Padesatka. FOTO: Lager 157 Ski Team.

Lager 157 Ski Team redo för Jizerska - förstärks av Richardsson

I helgen avgörs Jizerska Padesatka, den sista av deltävlingarna i de södra delarna av Europa i årets upplaga av Visma Ski Classics. Lager 157 Ski Team tar sig an utmaningen i de tjeckiska skogarna med gott självförtroende och även en förstärkning i form av Daniel Richardsson.

En period med tävlingar flera veckor i rad kommer nu till sitt slut. En period som inleddes starkt av Lager 157 Ski Team då laget på herrsidan knep första- och tredjeplatsen genom Emil Persson och Marcus Johansson samt andraplatsen i damklassen genom Britta Johansson Norgren.

– Vi vill försöka avsluta denna del av säsongen på samma sätt som vi påbörjade den i Seefeld för några veckor sedan, då vi hade en kanon dag, säger teamets sportchef Anton Järnberg.

Efter en lite jobbigare La Diagonela och Marcialonga studsade laget sedan tillbaka under förra veckan i Toblach, då Britta vann och återtog både den gula ledarvästen och den gröna sprintvästen, samtidigt som Marcus spurtade till sig ännu en tredjeplats.

– Förra veckan var en verklig fullträff för oss och Britta visade verkligen styrka. Men jag skulle gärna belysa Marcus Johansson lite extra också, han gör en fantastisk säsong och är just nu en av världens absolut bästa långloppsåkare. Att få vara med om detta är helt fantastiskt, kommenterar Järnberg.

Och det är en häftig resa som Johansson har gjort, sedan han som 22-åring inledde karriären och började satsa helt och fullt som skidåkare efter att tidigare ha varit fotbollspelare i division 5. Efter några motiga säsonger med skador och dylikt, talar nu resultatlistorna för sig själva. Inför helgen får laget dessutom förstärkning av en gammal lag-bekanting i form av dubble olympiamästaren och Holmenkollesegraren Daniel Richardsson.

– Vi vet alla vilken kapacitet Daniel besitter när det gäller långa lopp på tuffa banor. Det är just vad det bjuds på i Jizerska, så det ska bli intressant att se vad han kan göra, avslutar Järnberg.

Lager 157 Ski Team består inför helgen av Britta Johansson Norgren, Elin Mohlin, Emil Persson, Andreas Holmberg, Marcus Johansson, Öyvind Moen Fjeld och alltså även Daniel Richardsson. Med i teamet är också Stefan Palm, som tävlar i Grönklitt i helgen och Anton Karlsson som rehabiliterar en skada och är borta hela säsongen.

Siste nyheter

Nu finns uppdaterade rekommendationer för arrangörer som genomför tävlingar med träningshjul. FOTO: Ipur AB.

Uppdaterade rekommendationer för träningshjul

Svenska skidförbundets arbetsgrupp för rullskidor har uppdaterat sina rekommendationer för arrangörer som genomför tävlingar med träningshjul.
logos_salomon

Dags att söka kontrakt hos Salomon

Det är nu dags att söka kontrakt hos Salomon på deras produkter inför nästa vinter. Ansökan ska ske senast 1 maj.
50-årsjubilerande Jizerska Padesatka har röstats fram till vinterns bästa event i Visma Ski Classics. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Jizerska Padesatka vinterns bästa event i Visma Ski Classics

Visma Ski Classics säsong X fick ett hastigt avslut efter Vasaloppet på grund av coronaviruset. Vinterns långloppstour blev nio istället för tolv tävlingar. Efter säsongen har nu Jizerska Padesatka i...