www.langd.se

Hanna Falk vann direkt i comebacken. Bilden dock efter SM-guldet i sprint vid SM förra vintern. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.
Hanna Falk vann direkt i comebacken. Bilden dock efter SM-guldet i sprint vid SM förra vintern. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.

Seger direkt för Hanna Falk i comebacken

Efter snudd på ett års uppehåll från tävlande var idag Hanna Falk tillbaka i tävlingsspåret - och det blev seger direkt. Hanna vann sprintfinalen i Volkswagen cup före klubbkompisen Johanna Hagström.
– Det har varit långt över förväntan, en sådan himla lättnad, sa Hanna när hon intervjuades efter loppet.

Hanna har inte tävlat på snö sedan världscupen i Falun i mars i fjol. Efter operation av diskbråck i höstas har hon kämpat sig tillbaka med rehabträning och idag imponerade hon storligen direkt i comebacken.

I prologen var Hanna tvåa bakom Johanna Hagström och sedan vann hon både kvart och semi.

I finalen tog hon segern med en halv sekund före Hagström. Trea blev Falun-Borlänges Moa Olsson.

– Resultatet spelar inte så stor, det är bara en sådan stor lättnad att allt fungerar och att jag känner mig stark. Jag har tränat själv nu i fem månader så jag hade ingen aning om var jag stod.
Jag är väldigt stolt över det jag har gjort, berättade Falk efter tävlingen.

På herrsidan vann IFK Umeås Marcus Grate finalen före Anton Persson, SK Bore och Axel Aflodal, Offerdals SK.

I juniorernas Scandic cup vann följande åkare dagens sprint: D 17-18 Sara Andersson, IFK Mora SK, H 17-18 Edvin Anger, IFK Hedemora SK, D 19-20 Moa Hansson, Landsbro IF SK och William Poromaa, Åsarna IK.

Liveresultat seniorer

Liveresultat juniorer

Officiella resultat finns här

 

Siste nyheter

Stomprogrammet för rullskidor 2020 har blivit uppdaterat. FOTO: Längd.se.

Uppdaterat stomprogram rullskidor 2020

På grund av att världscupens tävlingsprogram för 2020 har uppdaterats så ändras stomprogrammet för rullskidor. Stomprogrammet innehåller de största rullskidstävlingarna i landet samt datum för världsc...
Podcasten Lagom Kondition med Niklas Bergh och Vasaloppscoachen Erik Wickström har Max Novak som gäst i senaste avsnittet. FOTO: Lagom Kondition.

Max Novak berättar om sin träning

I vintras slog Max Novak igenom med dunder och brak i Visma Ski Classics. I veckans avsnitt av podcasten Lagom Kondition berättar han om träningen som fick honom att etablera sig i långloppseliten.
Stina Nilsson får plats i A-landslaget i skidskytte inför hennes första säsong som skidskytt. FOTO: Håkan Blidberg, Skidskytteförbundet.

Nye sportchefen för skidskytteförbundet: ”Stina är givetvis en drömvärvning”

Skidskytteförbundet presenterar nu Anna-Maria Uusitalo som ny sportchef och hon kunde knappast få en mer spännande start på uppdraget, nämligen hur förbundet på bästa sätt ska kunna stödja Stina Nilss...