Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Rickardsson - foto: Erik Nilsson Sports Management

Daniel Rickardsson - foto: Erik Nilsson Sports Management

Daniel Rickardsson åker Tour de Ski

Även det svenska herrlaget har drabbats av sjukdom. Varken Emil Jönsson eller Johan Olsson kommer till start och istället får Daniel Rickardsson chansen.

Igår skrev langd.se att det svenska damlaget får klara sig utan Maria Rydqvist och Anna Simberg i årets Tour de Ski. Nu har även det svenska herrlaget fått återbud. Varken Emil Jönsson eller Johan Olsson kommer till start.
- Jag blev krasslig innan julafton efter en allergireaktion. Jag blev snorig och det satte sig även i bröstet. Det har känts bättre och bättre de senaste dagarna men jag var ute och joggade idag på morgonen och det är inte aktuellt att tävla, säger Emil Jönsson till langd.se.

Emil Jönsson som var den enda svenska sprintåkaren i årets Tour de Ski är självklart besviken över att inte komma till start.
- Det känns surt. Jag var jäkligt taggad att åka men samtidigt måste man vara på topp för att kunna prestera, fortsätter Emil.

Även Johan Olsson har tvingats lämna återbud.
- Johan är sjuk och kan inte starta. Istället har i valt att satsa på en joker: Daniel Rickardsson. Daniel har visat hög kapacitet under flera år hemma i Sverige och på Skandinaviska Cupen utan att lyckas i världscupen. Nu får han chansen att under flera lopp få rutin och tappa respekten mot de internationella åkarna. Ibland måste man vara lite djärv i uttagningarna och det här är en satsning mot framtiden, säger herrarnas förbundskapten Bengt Stattin till langd.se.

Det svenska laget anländer under dagen i omgångar till Tjeckien och i morgon är det dags för den första etappen i årets Tour de Ski. En prolog över 3 km för damerna och 4 km för herrarna i den klassiska stilen.
- Alla andra är friska och krya. Det ska bli spännande och se vad åkarna kan göra i tävlingsspåren, avslutar Bengt Stattin.

Svenska laget till Tour de Ski

Damer
Anna Hansson, IFK Mora SK
Charlotte Kalla, IFK Tärendö
Jenny Hansson, Vålådalens SK

Herrar
Jerry Ahrlin, Vålådalens SK
Mathias Fredriksson, AXA SC
Marcus Hellner, Gellivare Skidallians
Mats Larsson, Åsarna IK
Anders Södergren, Östersunds SK
Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF skidor

Senaste nyheterna