Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
CHARLOTTE KALLA missar Tour de Ski. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
CHARLOTTE KALLA missar Tour de Ski. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Kalla missar Tour de Ski

Charlotte Kalla, 21, är förkyld och missar Tour de Ski som inleds på lördag i tyska Oberhof.
- In i det sista hoppades jag kunna komma till start, men tyvärr måste jag kasta in handduken. Hostan är envis, säger den regerande Tour de Ski-drottningen.

Det var efter ett träningspass i söndags som Charlotte kände irritation i halsen. Eftersom det var kallt ute, trodde hon att det berodde på kylan.
Men när Charlotte vaknade i måndags var hon krasslig. Hon hostade och hade slem i halsen. Träningen fick ställas in.
På tisdagen var det ännu sämre.
- Det rör sig om en gammal hederlig förkylning. Jag har inte feber, men kraxar och hostar om vart annat. Hostan är envis. Det går inte att åka skidor när man är på det här viset, säger Charlotte som fått acceptera läget.

Känns surt
- Siktet var inställt på Tour de Ski och min träning har varit helt inriktad på att prestera där. Det känns surt att inte få vara med och kriga i världscuptävlingarna. Nu får jag sikta på att bli frisk så fort som möjligt och komma igen med nya tag.
Vad som händer den närmaste tiden står skrivet i stjärnorna:
- Jag tar en dag i taget och vet inte när jag kan tävla nästa gång igen. Nu gäller det att knyta nävarna och komma igen till VM i Liberec i februari. Det är trots allt säsongens stora mål och då hoppas jag få vara frisk och i kanonform.
Charlotte Kalla får nu följa Tour de Ski på teve:
- Jag kommer att hålla tummarna och heja på de svenska åkarna så gott jag kan med min hals…
Förbundskaptenerna Magnus Ingesson och Joakim Abrahamsson tycker givetvis att det är tråkigt när Charlotte blivit sjuk:
- Ett tufft besked. Men skidåkare är inte mer än människor de heller. Förkylningar drabbar oss alla och det är ingen katastrof. Charlotte missar touren och får ändra fokus. När hon frisknat till inleds förberedelserna inför VM i Liberec. Vi är övertygade om att Charlotte kommer igen och blir att räkna med inom någon vecka.
Övriga svenskar i Tour de Ski-truppen rapporteras vara friska och krya.
 

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...