Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ANNA HAAG har problem med en visdomstand. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN, www.kristiansen-sport.com

ANNA HAAG har problem med en visdomstand. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN, www.kristiansen-sport.com

Visdomstand ställer till det för Anna Haag på SM

En trilskande visdomstand gör att Anna Haag troligen inte finns på startlinjen vid dubbeljakten som inleder SM i Sundsvall på torsdag.
- Jag har fått äta penicillin några dagar för att infektionen i tanden inte ska sprida sig, berättar Anna, som inte hade bestämt sig för torsdagen igår kväll, men det lutade starkt åt att hon avstår tävlingen.

I såna fall missar Sundsvalls-publiken en ny duell mellan Anna Haag och Charlotte Kalla.
- Jag har varit hos tandläkaren och i helgen tränade jag inte. Egentligen var jag hemma från Otepää för att jag skulle träna i lugn och ro på hemmaplan, men det blev det inget av, säger Anna, som finns hemma i Östersund.
- Det är en tand som inte riktigt får plats och troligen blir det så att vi måste ta ut den efter säsongen. Sedan det fanns en viss infektionsrisk valde jag att ta tre dagar ledigt.
- Jag började träna igen under tisdagen och då kändes det lite segt. Men det repar sig snabbt, lovar vårt VM-hopp.

Avstår dubbeljakten?
- Just nu velar jag fram och tillbaka om torsdagen. Kommer att bestämma mig så fort jag får fatt på Magnus Ingesson, säger en villrådig Anna, som dock verkar ha bestämt sig för att inte starta i dubbeljakten på torsdag.
- Det lutar nog åt tävlingar på lördag och söndag för mig. SM känns ju inte livsviktigt, säger tjejen som kan känna sig säker på en VM-plats. Ja, Anna kan ju nästan välja vilka lopp hon vill köra i Liberec.
- Än har jag inte fått något klart besked och då känns det lite osäkert. Det blir bättre när jag vet säkert vad jag får åka på VM, men själv vill jag köra alla distansloppen plus stafetten.
I såna fall fyra VM-tävlingar för orsatjejen.

Inget SM-guld
- Än har jag inget individuellt SM-guld och det vore givetvis kul att få det. Men som sagt är inte SM något jag prioriterat i år, även om det är kul att åka.
Så det skulle vara roligare med en VM-medalj än ett SM-guld…?
- Nja, jag tror det är ett för högt mål för mig i år. Inte riktigt realistiskt, men i stafetten har vi en chans.
Anna Haag stannar i Östersund till på fredag om det inte blir någon SM-start på dubbeljakten.
- Då åker jag ner till Sundsvall på fredag och tävlar båda dagarna i helgen, säger hon.

 

Senaste nyheterna

Det kommer att bli ett sent beslut om det blir start på Vasaloppet för nionde året i rad för 2018 års vinnare Andreas Nygaard. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Andreas Nygaard osäker på start i Vasaloppet

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, har startat i Vasaloppet åtta år i rad och vann loppet 2018. Med en knapp vecka kvar till 2021 års lopp är han dock osäker på om det blir någon start för honom sö...
Frida Karlsson under måndagens uppladdning inför tisdagens 10 kilometer skejt vid VM i Oberstdorf. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Sveriges åkare till VM:s fristilslopp

På måndagseftermiddagen presenterades vilka svenska åkare som åker 10 respektive 15 kilometer fri stil vid VM i Obertstdorf. På tisdagens 10 kilometer åker: Frida Karlsson, Ebba Andersson, Charlotte K...