Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

MAGDALENA PAJALA slet i monsterbacken Alpe Cermis, men både hon och kompisen Lisa Larsen tyckte Tour de Ski var en stor upplevelse. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

MAGDALENA PAJALA slet i monsterbacken Alpe Cermis, men både hon och kompisen Lisa Larsen tyckte Tour de Ski var en stor upplevelse. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

- Trodde Touren skulla ha varit hårdare…

Magdalena Pajala och Lisa Larsen fullföljde sin första Tour de Ski och var inte alls skrämda av de åtta tävlingarna på tio dagar.
- Nej, jag trodde jag skulle bli tröttare, säger Magdalena och Lisa håller med.

- Det här gör jag gärna igen. Vi hade aldrig tanken på att bryta och vi hade jättemycket kul på vägen, säger Lisa, som nu kommer att koncentrera sig på JVM i tyska Hinterzarten.
- Men först är det DM i Stockholm och det är ju årets höjdpunkt, skrattar hon.
- För mig blir det skid-SM på hemmaplan, säger Magdalena, som var nöjd med flera av sina lopp på Touren – speciellt det klassiska loppet i Toblach.
- Och nu vet jag att jag hänger med i klassisk sprint, det är viktigt, säger hon.
- Att jag inte blev tröttare på slutet kanske kom av att jag åkte för sakta…
 

Anna Olsson tillbaka?

Magdalena Pajala trivdes inte i monsterbacken upp till Alpe Cermis och hade sämsta tiden av damerna.
Men hon fullföljde – liksom 19-åriga stockholmskan Lisa Larsen.
- Det var aldrig snack om att ge upp. Inte på hela touren hade vi såna tankar, säger de båda.
Magdalena kom in som reserv för Anna Olsson, som inte kunde ställa upp på grund av skadan hon ådrog sig i axeln under sprinten i Davos i december. Under måndagen möttes de båda på flygplatsen i München då de svenskar som varit på träningsläger i Pontresina strålade ihop med de åkare och ledare som kom från Tour de Ski.
- Jag är inte i form än, men förhoppningsvis åker jag i Otepää i helgen som kommer, säger Anna Olsson, som gärna sett att hon kommit snabbare tillbaka.
Men än är det givetvis tid för Anna att hitta formen till OS i Vancouver i februari.

Sara magnetröntgas
Något OS blir det som sagt troligen inte för Sara Lindborg.
Hon åkte med laget hem igår med gipsad armbåge och skall magnetröntgas i Sverige.
- Jag blir kvar i Stockholm och skall på Sophiahemmet direkt för röntgen. Sedan får vi se hur lång tid det tar innan jag kan åka igen.
Sara kommer inte ihåg vad som hände när hon krockade med en ryska i lördagens masstartslopp i Val di Fiemme, där hon låg helt uppe i täten vid utgången på slutvarvet.
- Men armbågen var ur led på två ställen. Den hoppade tillbaka av sig själv, men det gjorde ordentligt ont, säger Sara, som nu kommer att försöka träna alternativt tills hon kan använda armen igen.
- Jag kan ju åka utan stavar och dessutom cykla, säger hon optimistiskt.
Några goda tips fick hon på flygplatsen av Anna Haag som i somras bröt handleden och tvingades till alternativ träning under en period.
 

Senaste nyheterna

Andreas Nygaard blev tvåa bakom Oskar Kardin på La Diagonela i lördags. Under loppet förfrös han dock fingrarna och norrmannen ligger nu på sjukhus i Italien. FOTO: Björn Reichert/Nordic Focus.

Nygaard kan inte tävla på grund av förfrusna fingrar

Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, blev tvåa på Engadin La Diagonela i lördags. Efter loppet har han dock gått en ännu tuffare kamp med förfrusna fingrar i det kalla vädret. – Det är bra med mig me...
Linn Svahn deltog på Idrottsgalan via länk när hon fick motta utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Linn Svahn Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan

Linn Svahn vann utmärkelsen Årets kvinnliga idrottare på Idrottsgalan. Linn blev också tvåa i omröstningen om Jerringpriset bakom vinnaren Armand Duplantis. – Sätt läskigt höga mål och våga tro på di...
Britta Johansson Norgren ligger tvåa på Visma Ski Classics SC Ranking. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Fem svenskar topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking

Fem svenska åkare ligger topp 20 på Visma Ski Classics SC Ranking efter lördagens Engadin La Diagonela. Andreas Nygaard, Team Ragde Eiendom, är rankad som världens bästa långloppsåkare. Tvåa i ranking...