Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
SIMON PERSSON hade 175 i hemoglobin-värde och fick inte starta i JVM i tyska Hinterzarten. Foto: STIG LINDBERG

SIMON PERSSON hade 175 i hemoglobin-värde och fick inte starta i JVM i tyska Hinterzarten. Foto: STIG LINDBERG

Simon Persson fick inte starta

Ett av de största svenska medaljhoppen på JVM i tyska Hinterzarten, Simon Persson från Lucksta, fick inte starta i dagens sprint på grund av för höga blodvärden.

Gränsen för att få tävla är ett HB-värde (hemoglobin) på 170 och enligt ledare från Lucksta IF brukar Simon ha höga värden. Han ligger normalt mellan 165 och 170 i HB. När han testades före start hade han 175 och därmed stängs han automatisk av i fem dagar.
Det var snack om att Sverige skulle söka dispens för Simon Persson, men så verkar inte vara gjort. På torsdag skall man ta ett nytt test igen, men då återstår i bästa fall bara två tävlingar för Simon.
En tråkig start på JVM för Sverige alltså. Idag körs sprint i fristil och snabbast i prologen var en italienare på herrsidan och en norska på damsidan.
 

Senaste nyheterna

Therese Johaug vann guld I överlägsen stil på 10 km fri stil vid VM i Oberstdorf. FOTO: Christian Walgram, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Resultat VM Oberstdorf damer 10 km fri stil

Therese Johaug vann 10 km fri stil 54,2 sekunder före Frida Karlsson på silverplats. Bronset tog Ebba Andersson tolv sekunder efter Karlsson. Charlotte Kalla sexa tio sekunder från pallen.