Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
SIMON ANDERSSON, Domnarvets GoIF (bakom) är ny i Team Sunpocket inför nästa säsong. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN
SIMON ANDERSSON, Domnarvets GoIF (bakom) är ny i Team Sunpocket inför nästa säsong. Foto: MOA MOLANDER KRISTIANSEN

Team Sunpocket satsar vidare

Team Sunpocket är ett gäng unga, lovande killar från Dalarna som satsar hårt.
Nu gör man en ny satsning och har fått med sig Simon Andersson från Domnarvets GoIF som siste man på laget.
Därmed är det fem åkare och en manager som ingår i Team Sunpocket inför säsongen 2010-2011.

- Vi håller på att lägga en lägerplan för sommaren och hösten och jag räknar med att vi får till åtminstone fyra läger, säger Simon Andersson till langd.se.
- Målet är att vi kanske ska kunna tävla för Team Sunpocket i framtiden, men det sker inte kommande vinter. Men vi sporrar varandra på träningarna. I sommar blir det läger i Torsby och Idre och möjligen några kortare helgläger i Borlänge, säger Simon, som själv studerar vid skidgymnasiet i just Torsby.
Man har ingen egen tränare, utan Robin Bornström från Domnarvet är både ledare och aktiv.
- Vi försöker också ragga några sponsorer till teamet, säger Simon vidare.
Av de fem åkarna är Gustav Eriksson från IK Jarl också med i U-landslaget och har visat mycket bra resultat. De övriga som ingår i Team Sunpocket inför den kommande säsongen är förutom Gustav och Simon också Jesper Arnesson och Simon Hallström från Idre, samt Mikael Sandgren från IFK Mora SK, som är den ende i teamet som går upp i seniorklassen 2010-2011.

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...