Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

MARTIN JOHANSSON - duktig både sommar och vinter… Nu satsar han mot skid-VM i Oslo och hoppas få träna med landslaget. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

MARTIN JOHANSSON - duktig både sommar och vinter… Nu satsar han mot skid-VM i Oslo och hoppas få träna med landslaget. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Martin vill från orienterings-VM till skid-VM…

Martin Johansson slutade femma och var bäste svensk i söndagens VM-final i sprintorientering i Trondheim.
Nu drömmer moraåkaren om ytterligare ett VM i Norge inom kort:
- Jag ska ge skidorna en rejäl chans och målet är att kvala in till VM i Oslo i februari, säger allroundidrottaren från Dalarna.

Martin Johansson överraskade alla när han fick chansen i världscupen i Otepää i Estland och åkte in som 14:e man över 15 kilometer klassisk stil.
- Jag var halvannan minut efter Lukas Bauer och det var inte avskräckande. Dessutom är jag normalt lite bättre i fristil, säger Martin, som inte har satsat lika mycket som resten av landslagskillarna på skidor.
Orienteringen har varit hans huvudgren och ifjol vann han O-ringen bland mycket annat. Dessutom har han VM-medalj sedan tidigare. De flesta kommer ju också ihåg hur han skadades allvarligt under VM-stafetten förra året och fick föras till sjukhus i ambulans sedan tre medtävlande avbrutit sina lopp i guldstriden och hjälpt honom.
Men nu är det färdigtävlat i årets VM för Martin.
- Jag sprinten var min enda distans. Jag har varit sjuk och skadad det mesta av säsongen. Fick en skada i foten under Jukola-kavlen i juni och jag har bara en vecka med riktig träning i skogen innan VM här i Trondheim. Därför har jag heller inget att göra i de längre loppen här.

Ansluter till landslaget

Nu hoppas han få träna med längdlandslaget under hösten.
- Jocke Abrahamsson ringde och berättade att jag skulle få vara med på de läger som passar efter VM. Hoppas han håller det, för jag är sugen på att träna med dom bästa och ge skidorna en chans.
Och den duktige moraåkaren hymlar inte med målsättningen. En plats i VM hägrar med en rejält satsning.
- Nu har jag också fått bättre kontrakt och bättre material. Då blir det lättare att satsa på skidorna, säger Martin Johansson, som kan bli en riktig dark horse i VM-säsongen.
Landslaget ligger på läger i Aure bara ett par timmar ifrån Trondheim, men Martin kommer inte att ansluta dit.
- Nej, det går inte, jeg är ju fortfarande en del av det svenska VM-laget i orientering och det hade nog inte varit så populärt, säger han, trots att han under måndagens medeldistans-kval agerade åskådare.

 

Läs också:

Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör