Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
TEAM EXSPIRIT

Här är det nya teamet

Intresset för långlopp inom längdskidåkning har ökat markant och fortsätter att öka. Trenden går mot att åkare samlas i team för att kunna effektivera träning, föreberedelser inför tävling, service, drickalangning och även dra nytta av varandra under loppen. Sveriges första team heter TEAM EXSPIRIT och i teamet ingår 6 av världens bästa längdskidåkare: Oskar Svärd, Jenny Hansson, Björn Lind, Susanne Nyström, Rikard Andréasson och Mathias Fredriksson. Målet för teamet är att vara världsledande inom långloppsskidåkning.


”Att vara en del av denna teamutveckling är insiprerande, och genom TEAM EXSPIRIT och våra duktiga åkare kommer jag att utveckla som långloppsåkare.” säger Oskar Svärd.
Teamet uppkomst är en följd av de senaste årens kraftiga uppsving för inom långlopp, där deltagarantalet och media bevakningen kraftigt ökat. Långlopppsvärlden utvecklas mer och mer som de stora cykelloppen såsom Tour de France och Giro d´Italia där privat drivna team är självklara inslag.
”Det kommer att bli mycket spännande att följa teamutvecklingen inom långloppen, Norge har som bekant två team sedan tidigare. Team Xtra Personell format kring Aukland bröderna, och Team United Bakeries kring Thomas Alsgaard och Jörgen Brink. Till skillnad från de teamen består TEAM EXSPIRIT av både damer och herrrar.
Långloppens utveckling  med mer och mer intresse från TV hoppas jag kompleterar världscupen i längdskidor, förhoppningsvis kan vi tillsammans locka nya tittare från andra sporter. Och få ännu fler människor runt om i Europa att bli intresserade av börja åka skidor.” säger David Nilsson Team Director för Team Exspirit.
”Team Exspirit kommer göra så att de bästa svenska åkarna stannar i Sveriger och ej behöver gå till norska lag, som skett tidigare, det tycker jag är väldigt positivt!” säger Jenny Hansson vinnare av FIS Marathon Cup 2009 och 2010
 

Träningsläger

Torsby, Sweden Aug 07-15


Andermatt, Switerland Sep 03-13


Ramsau, Austria Oct 07-17


Ramundberget, Sweden Nov 01-21


Livigno, Italy Dec 12-20


Tävlingar 2010/2011


Bruksvallarna, Sweden Nov 12-14


La Sgambeda, Italy Dec 19


Jizerska Padesatka, Czech Republic Jan 09


Dolomitenlauf, Austria Jan 23


Marcialonga, Italy Jan 30 


König Ludvig Lauf, Germany Feb 06


Tartu Maraton, Estonia Feb 20


Vasaloppet, Sweden Mar 06


Birkebeinerrennet, Norway Mar 19


Norefjellrennet, Norway Apr 02
 

Senaste nyheterna