Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
ANDERS SVANEBO åkte sista sträckan för Sverige i världscupstafetten i Lahtis i vintras. Nu är han pojkvän med Charlotte Kalla. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
ANDERS SVANEBO åkte sista sträckan för Sverige i världscupstafetten i Lahtis i vintras. Nu är han pojkvän med Charlotte Kalla. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN

Svanebo fixade Kalla, fixar han också VC-plats?

Anders Svanebo har hittat kärleken – och det är ingen vem som helst.
Den 26-årige Timråkillen är numera ihop med OS-mästarinnan Charlotte Kalla sedan en tid tillbaka och nu hoppas han på en plats i världscupen så han kan följa sin nya flickvän ut i världen…

Just nu är Anders Svanebo i Arvidsjaur för säsongsförberedelser, men enligt Sundsvalls Tidning har han varit mycket tillsammans med Kalla under sommarhalvåret. Bland annat var Anders med på A-landslagets läger i Ramsau och han har numera en plats i Team 2015.
Förra säsongen fick han chansen i världscupen i Lahtis, men där fick han tidigt bryta den individuella dubbeljakten då hjärtat galopprade iväg. På SM blev Svanebo fin sexa på 15 kilometer fristil.
Hela sommaren har han tillhört världselien på rullskidor och var länge i ledningen i världscupen.
– Men det blev lite mycket där ett tag, jag hade ett ganska tufft schema och jag åkte aldrig på den sista världscuptävlingen. Den var precis efter att jag kommit hem från Ramsau. Men jag blev trea totalt till slut ändå, berättar Svanebo för st.se.
Vad tror du rullskids-tävlandet gett dig inför den kommande skidsäsongen?
– Mentalt tror jag att det gett en hel del. Jag har fått det här tävlingsmomentet som jag annars tycker att man tappar på sommaren. Fysiskt sett så är det ju bra träning också.

Har varit sjuk
När ST-sport når honom är Stockviksåkaren på väg upp till Arvidsjaur för ett läger med Team 2015. Egentligen skulle de ha hållit till i Bruksvallarna, men lägret fick flyttas på grund av snöbrist.
Nästa helg är det säsongspremiär i just Bruksvallarna – och Svanebos uppladdning har inte varit helt optimal.
– Jag var sjuk och fick vila i 2,5 vecka. Jag var förkyld och lite rosslig och ville inte dra på mig något värre. Men nu har jag varit igång och kunnat träna i en vecka och sommarträningen är ju gjord. Får jag bara de här två veckorna innan premiären så..., säger han vidare till st.se.
Han hoppas dock få en plats i världscuppremiären i Gällivare veckan efter Bruksvallsloppet.
Där kan han få vara tillsammans med nya flickvännen Charlotte Kalla, även om båda ligger lågt med relationen i media.
– Det är inget som jag vill prata om i media, säger Anders till ST-sporten.

Charlotte Kalla hade tidigare ett långt förhållande med skidåkaren Tiio Söderhielm.

Många skidpar
Och att skidåkare träffar varandra är ju ingen nyhet. ST-sporten har listat några av våra med kända – och kära – skidpar upp genom åren:
Assar Rönnlund och Toini Gustafsson.
Sture Grahn och Barbro Martinsson.
Sven-Åke Lundbäck och Lena Carlzon.
Erik Östlund och "Billan" Westin.
Gunde Svan och Marie Johansson.
Henrik Forsberg och Magdalena Wallin.
Larry Poromaa och Anette Fanqvist.
Johan Olsson och Anna Dahlberg.
Emil Jönsson och Anna Haag.

 

Siste nyheter

Det blir säkerligen flera tuffa intervaller på rullskidbanan i Torsby framöver, precis som under senaste lägret. FOTO: Lukas Johansson/Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget stannar i Sverige i höst

En fin vecka i Torsby är genomförd, där A-landslaget och Team BAUHAUS fått fin träning i både löparskorna, i skidtunneln och på rullskidorna uppför Torsbys alla fina höjder. Fler dagar i Torsby kommer...
Oskar Svensson ser fram emot vintern och VM i Oberstdorf. Den klassiska sprintbanan passar honom som hand i handske. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Nu är Oskar Svensson på rätt spår igen

Oskar Svensson är en av de mest lovande svenska längdåkarna. De 24-årige Falun Borlänge-åkaren spåddes en lysande framtid efter sitt JVM-silver i sprint 2014 men sedan har inte allt gått på räls. Glö...